Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

e-PRIAs on juba võimalik eeltäita oma pindalatoetuste taotlust

Sel aastal avas PRIA pindalatoetuste taotlemiseks mõeldud e-teenuse taotlejate soovidele vastu tulles juba aprilli alguses ehk varem kui eelnevatel aastatel.

Aprillikuu esimesest päevast on pindalatoetuste klientidele avatud teenus „Pindalatoetuste taotlemine“, mille kaudu on võimalik oma taotlust e-PRIAs elektrooniliselt eeltäita (st lisada taotlusele eelnevalt joonistatud põllud ning märkida toetuste taotlemised vormile PT50 ja PT50A). Eeltäita on võimalik ainult vorme PT50 (pindalatoetuste taotlus) ja PT50A (põldude loetelu).

Teenus „Minu põllud“, kus on võimalik enda maa-alasid digitaalselt e-PRIAs joonistada, on klientide jaoks avatud olnud aastaringselt. Seega ongi klientidel nüüd võimalik aprillikuu jooksul  oma pindalatoetuste taotlus e-PRIAs ette valmistada ning 2.mail algava taotlusvooru ajal on tarvis vaid taotluse esitamine ära kinnitada ning lisada taotlusele vajalikud dokumendid.

Samuti on 1.aprillist taas avatud teenus „Minu niidud“ poollooduslike koosluste alade joonistamiseks ning Keskkonnaametiga kooskõlastamiseks. Koosluse alasid on võimalik taotlusele lisada ning taotlust PRIAle esitada alates 2. maist.

Pindalatoetuste taotlemisega seotud e-teenused leiab e-PRIAsse sisenedes menüü "Teenused" alt „Pindalatoetused“ alajaotusest.

Pindalatoetuste taotlusvoor kestab 2.-21. maini ning hilinenult on võimalik taotlust esitada kuni 16.juunini. Hilinenud taotluste puhul vähendatakse toetust 1% iga hilinetud tööpäeva kohta. Pärast 16. juunit esitatud taotlusi menetlusse ei võeta.

Alates sellest kevadest saavad kõik pindalatoetuse taotlejad soovi korral lisaks PRIA teenindusbüroodele tasuta e-PRIA kasutamise juhendamist ka maakondlike nõuandekeskuste konsulentidelt. Maakondlikes nõuandekeskustes juhendatakse kliente e-PRIA teenuste kasutamise osas. Taotlejatel aidatakse nende  põllud või koosluse alad e-PRIAs sisse joonistada ja taotlus elektrooniliselt ära esitada.

Rohkem infot e-PRIA alase juhendamise kohta ja nõuandekeskuste kontaktid leiab PRIA kodulehelt.

 

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960