Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. aprill 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agroforum Balticum toimub Tartus 22.-24. aprillil

Rahvusvaheline arutlusfoorum „Agroforum Balticum - Euroopa piirkonna toidu- ja põllumajanduspotentsiaal“ peateemaga „Õiglane ja vaba põllumajandustoodete kaubandus“ toimub Tartus 22.-24. aprillil 2014. aastal. Samaaegselt foorumiga toimub Tartus ka Baltikumi suurim põllumajandusmess Maamess.

Agroforum Balticumi korraldajad on Eesti Maaülikool ja Peterburi Riiklik Ülikool koostöös Eesti Põllumajandusministeeriumi ja FAOga.

Agrofoorumi eesmärgid on:

1. Pöörata avalikkuse tähelepanu põllumajandussektori kõige tähtsamatele probleemidele, et parandada avalikkuse teadlikkust põllumajanduse ja eri piirkondade tulevastest ülesannetest ja seatud eesmärkide täitmise viisidest;

2. Parandada piirkonnas koostööd poliitikategijate, teadlaste ja sektori esindajate vahel, et edendada ressursside kasutamise tõhusust, pidades silmas arukat, jätkusuutlikku ja kaasavat põllumajanduse ja maaelu arengut kooskõlas Euroopa 2020 strateegiaga.

Agrofoorum on suunatud poliitika, halduse ja teadusuuringute valdkonna otsusetegijatele ja tootjate ühendustele, s.o põllumajandusministritele ja muudele kõrgetele riigiametnikele, põllumajandusülikoolide juhtidele, tootjate esindajatele, toiduainete töötlejate ja tootjate ühendustele, aga ka laiemale üldsusele erinevate meediakanalite kaudu.

Agrofoorumile on kutsutud Läänemerega piirnevate riikide, nagu Soome, Rootsi, Taani, Saksamaa, Poola, Leedu, Läti ja Venemaa, ning idapartnerluses osalevate riikide, nagu Ukraina, Moldova, Armeenia, Aserbaidžaani ja Gruusia esindajad. Kasahstan, üks maailma suuremaid teraviljatootjaid, on samuti kaasatud. 2014. a erikülaliseks on palutud Hiina.  

Agrofoorum on üks dialoogivõimalus selliste rahvusvaheliste organisatsioonidega nagu FAO, WTO ja OECD. Üldsusele antakse sõnum käsitletavatest probleemidest ja nende võimalikest lahendustest.

2014. aastal on fookuses põllumajandustoodete kaubandus. Kõige olulisem on rõhutada toiduainetega kindlustatuse poliitika, keskkonna ja territoriaalse tasakaalu tähtsust, et hoida alal jätkusuutlikku põllumajandust, tegelda oluliste piiriüleste küsimustega ja tugevdada solidaarsust toidutootmise ja maaelu valdkonnas erinevate riikide vahel.

Vaata foorumi programmi SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960