Baltic Agro põllupäevad tõid Kaarli TÜ valdusi vaatama sadu põllumehi

Tänavused Baltic Agro põllupäevad toimusid möödunud nädalal kolmel päeval ja tõid Kaarli TÜ maadele rajatud katsepõldusid vaatama hulga põllumehi.

Kaarli Tulundusühistu põllud asuvad Vara külas Tartumaal. Ettevõtte juhi Madis Avi sõnul oli tal hea meel, et Baltic Agro tegi neile ettepaneku korraldada põllupäevad nende maadel. „Koostöö sujus kenasti. Meie tööks jäi põldude rajamine, külv, taimekaitse- ja väetustööd. Korralduspoolega tegeles Baltic Agro meeskond,“ ütles Avi. „Neil kolmel päeval meie ettevõttes muidugi tavapärast tööd ei toimunud aga olime kõik enne nii planeerinud, et midagi olulist ei jäänud tegemata.“

Kaarli TÜ agronoom Tarmo Ivask oli nende maadel toimuva üritusega väga rahul. „Sellistest põllupäevadest võidab kindlasti iga agronoom, saades uusi teadmisi ja võimaluse katsetada erinevaid agrotehnilisi võtteid. Mina sain kogu sellest protsessist tohutult palju kogemusi ja uusi agronoomilisi teadmisi. Esiteks just nimelt muidugi sordid, nende võrdlused, kõik need erinevad preparaadid ja väetised, mida sai proovida. Samas on veel tööd pooleli, vaja on katsepõllult saak koristada, kaaluda, vaadata milline tuli keskmine saak ja teha analüüsid. Nii saame hea info, mis sordid millise agrotehnikaga meie maadele kõige paremini sobivad,“ kommenteeris Ivask.

Lisaks põldude vaatamisele toimusid traditsioonilised põlluseminarid, kus anti ülevaade viljabörsist, uutest teraviljasortidest, jagati taimekaitsevahendite kasutamisinfot ja väetussoovitusi ja räägiti lahti Baltic Agro poolt pakutavad teenused põllumeestele.

Päeva lõbusaim  osa oli Väljanäitus, kus sai meelt lahutada parimate laadatavade võtmes.

Vaata fotosid Baltic Agro põllupäevadest:

 

 

 

Galerii

Osale arutelus

Põllumajandus.ee toetajad:

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi Pollumajandust sotsiaalmeedias

RSS

Põllumajandus.ee toetajad:

Valdkonna töökuulutused

Uudised