Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti Maaülikool võtab sel aastal vastu enam kui 1240 üliõpilast

Eesti Maaülikool ootab sel aastal sisseastumisavaldusi 1244 õppekohale, neist 735 bakalaureuse- ja rakenduskõrgharidusõppe ning integreeritud õppekavadele, 485 magistriõppekavadele ning 24 doktoriõppekavadele. Sisseastumisavalduste vastuvõtt algas eile 25. juunil ning kestab bakalaureuse- ja magistriõppesse soovijatele 8. juulini, doktoriõppesse pürgijatele aga 15. augustini.

„Konkurents Eesti Maaülikooli õppekavadele pääsemiseks tõotab sel aastal muutuda tihedamaks, sest vähendasime eelmise aastaga võrreldes vastuvõetavate üliõpilaste arvu seitsme protsendi võrra,“ sõnas maaülikooli vastuvõtu peaspetsialist Eda Aitsen. „Eelmisel aastal olid populaarsemad õppekavad keskkonnakaitse, maamajanduslik ettevõtlus ja finantsjuhtimine, metsandus ning tehnika ja tehnoloogia. Ka sel aastal on oodata enim avaldusi nimetatud õppekavadele, kuid noorte seas on huvi tõusnud ka toiduainete tehnoloogia õppekava vastu“.

Maaülikool arvestab kõikidel õppekavadel konkursipunktides gümnaasiumi lõputunnistuse hinnete keskmist, eesti keele või eesti keel teise keelena riigieksami ning olenevalt õppekavast ka kas kitsa või laia matemaatika riigieksami tulemust. Eda Aitseni sõnul ei ole riigieksamite süsteemi muutumise tõttu ülikoolidel kasutada enam nii laialdast valikut eksameid kui varasematel aastatel, seega on vastuvõtukatsete arv tõusnud. „Vastuvõtukatse tuleb sooritada nii neil, kes unistavad maastikuarhitekti (keskkonna planeerimise ja maastikukujunduse õppekava) kui loomaarsti (veterinaarmeditsiini õppekava) elukutsest,“ täpsustas Aitsen.

Maaülikool soovib oma üliõpilastena näha ka varem lõpetanuid, seetõttu pakutakse sisseastujale võimalust asendada konkursitingimustes nõutud kitsa matemaatika riigieksam ühe parema riigieksami tulemusega olenemata õppeainest, milles eksam on sooritatud. Laia matemaatika riigieksami nõuet teiste eksamitulemustega asendada ei saa, kuid kandidaatidele, kellel nõutud eksam puudub, pakub maaülikool vastuvõtuperioodil võimaluse sooritada kohapeal vastuvõtukatse matemaatikas.

Eesti Maaülikoolis oodatakse sisseastumisavaldusi 17 kõrghariduse esimese astme õppekavale, neist ühele rakenduskõrgharidusõppekavale, kolmele bakalaureuse- ja magistriõppe integreeritud õppekavale ning 13 bakalaureuseõppekavale. Vastuvõtt on juba lõppenud inglisekeelsele veterinaarmeditsiini õppekavale, kuhu laekus 75 avaldust. Magistriõppekavasid on Eesti Maaülikoolis 22, neist 1 ingliskeelne.

Vastuvõtudokumente saab esitada elektroonilises sisseastumisportaalis www.sais.ee ning ka Eesti Maaülikoolis kohapeal tööpäeviti kell 9.00-15.00. Vastuvõtukatsed toimuvad Eesti Maaülikoolis 7.- 15. juulil.  Lisainfot leiab Eesti Maaülikooli kodulehelt http://sisseastumine.emu.ee.

.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960