Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 26. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Osta.ee müüb vihmausside valmistatud Delikatessmulda 

Ostu-müügiportaal Osta.ee pani müüki Delikatessmulla, mida vihmaussid toodavad loomasõnnikust. OÜ Ekselon turustatav biohuumusega rikastatud Väega muld ja biohuumus Väega ramm suurendavad toa- ja õuetaimede saagikust ja saagi säilivust 1,5-2 korda.

Ekseloni juhataja Ülle Mäede: “Tahtsin hakata Delikatessmulda müüma e-poes, kuid pidasin selle loomist esialgu keerukaks. Jõudsin Osta.ee-ni, väikesed jaemüügikulud võimaldasid mul siin kiiresti müüki alustada.”

Gunnar Valge, Osta.ee haldusfirma Allegro Baltics juht: “Aktiivne naisettevõtja Ülle Mäede lõi kaubamärgi Delikatessmuld ja firma Ekselon hakkas meil mulda müüma. Miks ei võiks olla veebis saadaval muld neile, kes ei vaja seda koormatega? Hobipõllundusega tegelejaid on ju palju.”

“Vihmaussid söövad pool aastat laagerdunud hobusesõnnikut ja toodavad niimoodi taimede viljakust kaks korda tõstvat huumust, mida segatakse mullaga. Delikatessmuld sobib hästi ökost lugu pidavale väikepõllumehele, aiapidajale ja ka rõdul või aknalaual potis kasvatajale,” selgitab Ülle Mäede.

Biohuumusega rikastatud Väega muld on koheselt kasutatav, millele ei ole vaja lisada väetist. Biohuumus Väega ramm segatakse mulla või turbaga vahekorras 1:3 või 1:5. Kasvuperioodil taimedele või toalilledele pannakse väetamiseks ümber üks kord kuus 1 cm paksune kiht huumust, mida seejärel segatakse mullaga. Tooted on ökoloogiliselt puhtad, nad tugevdavad taimede immuunsüsteemi, kaitsevad lühiajaliste öökülmade eest ning stimuleerivad saagikust ja kasvu. Tooteseerias Delikatessmuld on mullad, huumused, tõmmised. Biohuumus, millest need tooted on valmistatud, toodetakse Eestis võimalikult ökoloogilisel viisil.

Väega muld maksab Osta.ee-s 4,75 eurot 12-liitrise koti eest ja Väega ramm 12,60 eurot 10-liitrise koti eest.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960