Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 3. juuli 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Oilseeds Agro põllupäevad Savikotis

26. juunil toimusid Oilseeds Agro põllupäevad Savikoti Agros. Savikoti Agro on Viljandimaal Pärsti vallas tegutsev põllumajandusettevõte, mis kuulub Oilseeds Agro kontserni.

Päeva alustati lühikese seminariosaga, kus räägiti nii uutest väetistest, kui taimekaitsevahenditest. Agri CONi esindaja ja Savikoti Agro juht Urmas Nurmsalu rääkisid ka katsest Yara N-sensoriga, mida sel aastal kasutasid nad oma põldudel esmakordselt. “Eks sügisel on näha, kas asi ennast õigustas, igajuhul saime seeläbi huvitavat infot oma põldude väetusvajaduse kohta,“ sõnas Nurmsalu.

Siis mindi ühiselt vaatama Põllumajandusuuringute Keskuse Viljandi

Katsekeskuse herne, oa ja teravilja katsetusi. Hiljem oli võimalik vaadata ka Savikoti Agro nisu- ja rukkipõlde ning oapõldu. Uba on Savikotis uus kultuur, tänavu külvati uba 25 hektarile, sordiks oli ’Isabel’. „Uba on meil sel aastal vaid oma tarbeks, mitte müügiks. Plaanime siit saada järgmise aasta seemne.“ ütles Nurmsalu. „Teraviljapõldudega saab hetkel täitsa rahule jääda. Taliteravilja külvi tegime 230 hektaril. Talinisust kasvatame nii ’Fredis’ kui ka ’Operetka’ sorti. Suvinisu sortidest külvasime tänavu ’Amuletti’, ’Disketti’ ja ’Zebrat’“.

Savikoti Agro uhkuseks on nende kaunid rukkipõllud, mis lisaks silmailule, annavad alati ka head saaki. 2011. aastal sai Savikoti Agro Viljelusvõistlustel suurima rukkisaagi  – 7,1 t/ha. Ka sel aastal on plaan taas osaleda samal võistlusel. „Sel aastal kasvatame hübriidrukist ’Palazzo’ ja tundub, et saak tuleb kena,“ ütles Nurmsalu.

Vaata fotosid põllupäevalt:

 

 

Oilseeds Agro põllupäevad Savikotis.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960