Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. august 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: kokku tuleb kutsuda EL põllumajandusministrite erakorraline kohtumine

Venemaa impordikeeldu Euroopa Liidu toidukaupadele on vaja arutada ühenduse põllumajandusministrite tasemel, ütles minister Ivari Padar. Eesti ühines Austria ettepanekuga kutsuda kokku erakorraline EL põllumajandus- ja kalandusnõukogu.

„Euroopa Liidule kehtestatud sanktsioonide ja nende mõjudega tuleb meil tegelda liidus ühiselt ja jõuliselt,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Peame tegema kõik võimaliku, et hoida sanktsioonide mõju Eesti ja kogu Euroopa Liidu toidusektorile kontrolli all. Reedese seisuga on Eesti-Vene piirilt saadetud tagasi esimesed veokid toidukaubaga.“

Reede pärastlõunal EL eesistujale Itaaliale esitatud ettepanekuga olid õhtuks liitunud Eesti, Soome ja Bulgaaria.

Põllumajandusminister Ivari Padar kutsus järgmiseks teisipäevaks, 12. augustiks kokku ka erakorralise nõupidamise toiduainetööstuste, põllumeeste ja kalurite esindajatega, et arutada kujunenud olukorda seoses Venemaa kehtestatud sanktsioonidega. 

12. augustil Põllumajandusministeeriumis toimuvale nõupidamisele on kutsutud Toiduliidu, Piimaliidu, Põllumajandus-Kaubanduskoja, Põllumeeste Keskliidu, Taluliidu, Kalaliidu, Aiandusliidu, Kaubandus-Tööstuskoja ning mitmete ettevõtete esindajad. Ettevõtjate esindajatega kohtuvad põllumajandusminister Ivari Padar ja väliskaubandusminister Anne Sulling.

Vene Föderatsiooni peaminister Dmitri Medvedev teatas neljapäeval, et Moskva kehtestab täieliku  embargo  looma- ja sealihale, puu- ja aedviljadele, linnulihale, kaladele, juustule, piimale ja piimatoodetele Euroopa Liidust, USAst, Austraaliast, Kanadast ja Norrast.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960