12. september 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

MELA põllumajandusmessil sõlmisid Eesti ja Saksa põllumehed koostöölepingu

Juba 24. korda toimuvast messist võtavad osa üle 1000 eksponenti ja rohkem kui 70000 külalist.

Mess avati traditsiooniliselt tuvide lendulaskmisega. Sümboolselt tiirlesid selge sügistaeva all ka mõned üleni valged rahutuvid. Lisaks põllumajandust, loodust ja keskkonda puudutavatele teemadele mainisid kõik esinejad oma avakõnes võimalikult kiiresti lahendust vajava punktina Venemaa sanktsioonide tagajärjel tekkinud üha süvenevat kriisi põllumajandussfääris.

„Meil tuleb leida tagasitee koostööd toetavate suhete juurde,“ ütles Meklenburg-Vorpommeri liidumaa peaminister Erwin Sellering, meenutades täpselt kolmteist aastat tagasi toimunud 11. septembri sündmusi Ameerika Ühendriikides, mis muutsid maailma. Dialoogi vajadust välispoliitilisel maastikul rõhutas oma avasõnas ka Meklenburg-Vorpommeri Põllumeeste Liidu president Rainer Tietböhl, kutsudes tungivalt poliitikuid üles, taastamaks heanaaberlikke ja kaubanduslikke suhteid idaturuga. „Meid aitab edasi ainult koostöö ja mitte vastandumine,“ ütles Tietböhl.

Messil saab tutvuda põllumajandus- ja kommunaaltehnikaga, toidu teemaga (sh. mahetoiduga), metsanduse, jahinduse ja aiandusega, innovatiivsete põllumajanduslike lahenduste ja alternatiivenergia võimalustega.

Eestist külastab messi 9-liikmeline põllumeeste delegatsioon, eesotsas Eesti Põllumeeste Keskliidu presidendi Juhan Särgavaga ja tegevjuhi Kalev Kreegipuuga. Messi raames pikendasid Eesti Põllumeeste Keskliit ja Meklenburg-Vorpommeri Põllumeeste Liit koostööalast lepingut kogemuste vahetamiseks ja edasiseks heasoovlikuks kööstööks. „Lepingust vähem tähtsam pole asjaolu, et saame ka tulevikus pidada oma Saksa kolleegidega ausat ja silmast silma dialoogi, kuulates ära nii üksteise võimalused kui ka probleemkohad,“ võttis lepingu sisu lühidalt kokku EPK president Juhan Särgava.

 

 

 

 

 

 

 

 

 Lisaks messile külastab Eesti delegatsioon kohalikke põllumajandusettevõtteid.

 

Autor: Ursula Zimmermann

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960