7. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ASi Nurme Turvas aitavad palgatarkvara, nutitelefonid ja GPS

Pärnumaal Sauga vallas tegutsevas ASis Nurme Turvas aitavad tööd lihtsamaks, kiiremaks ja efektiivsemaks teha palgatarkvara, nutitelefonid ja GPS-jälgimisseadmed töömasinatel.

Ettevõtte raamatupidaja Ülvi Halliste sõnul kasutatakse ettevõttes nii raamatupidamisprogrammi StandardHansa kui ka palgaprogrammi Merit Palk.

Programm leiab vead. “See (Merit Palk – toim) programm on meile abiks olnud juba pikka aega. Programmi on lihtne ja mugav kasutada ning seda on võimalik StandardHansaga siduda,” rääkis Halliste. Tema sõnul on Merit Palga suur pluss ka see, et tarkvara võimaldab vajalikud deklaratsioonid maksu- ja tolliameti veebikeskkonda importida.

“Kuni 35 töötaja töötasude arvestamisele ja vajalike deklaratsioonide sisestamisele kulub tänu sellele oluliselt vähem aega,” märkis raamatupidaja ning lisas, et Merit Palk kontrollib sisestusi ning arvutusi ja annab tekkinud veast kohe märku. Aega aitab kokku hoida seegi, et kõik seaduste muudatused toimuvad kliendi jaoks automaatselt ning ettevõte ise tarkvara seadistama hakkama ei pea.

Kulukad ilmateenused. ASi Nurme Turvas juhatuse liige Arli Kanter ütles, et kõikidele tööjuhtidele on ettevõte nutitelefoni soetanud. Peamiselt on telefon vajalik tööalaste e-kirjade lugemiseks tööpostil.

Kanteri sõnul on ettevõtte jaoks oluline ka ilmateade. Sellega püütakse end kursis hoida nii erinevate ilmaportaalide kui ka ilmateenistuse tasulise telefoni abil. “Tasulise ilmateenistuse telefoninumbrile helistamine on meie jaoks paras kuluartikkel,” lisas ettevõtte teine juhatuse liige Üllar Püvi. Juhatuse liikme sõnul tehakse mitmest allikast kogutud ilmainfo põhjal kokkuvõtlikud järeldused ning planeeritakse töö sellest lähtuvalt.

ASi Nurme Turvas masinatel on lisaks tänapäevasele tehnikale paigaldatud ka GPS-jälgimisseadmed. Täna neid siiski masinajuhtide töötegemise järele luuramiseks ei kasutata, vaid seadmed on mõeldud eelkõige remondimeestele masina töötamise kohta informatsiooni saamiseks. Kanter märkis, et ASi Nurme Turvas suurune ettevõte, kelle tööpõld asub kompaktselt ühes kohas, ei vaja töötajate järele valvamise seadmeid. Püvi lisas, et ta ei välistaks, kui tulevikus, mil ettevõte on suurem, neil ka selliseid GPS-jälgimisseadmeid vaja võib minna.

Piiratud tabelid. Kanteri ja Halliste sõnul plaanitakse lähiajal ka esimene laoprogramm soetada, sest ettevõtte toodangunomenklatuur hakkab suurenema. Siiani Exceli abil tehtud töö muutub erinevate toodete lisandumisel üha aeganõudvamaks.

MIS ON MIS

NURME TURVAS

Pärnu Rajooni Kolhoosidevaheline Turbanõukogu asutati 1958. a. Ettevõte reorganiseeriti 1994. a aktsiaseltsiks Nurme Turvas.

AS Nurme Turvas kaevandab turvast Pärnumaal Nurme rabas 260 ha-l, järge ootab

500 ha. Ettevalmistamist kaevandamiseks on alustatud.

Turvast müüakse nii lahtiselt (Pärnu sadama kaudu) kui ka pakendatuna suurpallidesse (6000 l). Valdav osa toodangust eksporditakse enam kui kümnesse riiki nagu Hispaania, Holland, Prantsusmaa, Itaalia, Saksamaa, Belgia, Šveits, Poola, USA, Kanada, Iisrael, Etioopia jt.

2013. aastal investeeris ettevõte põhivarasse 753 600 eurot. Ettevõtte käive oli 2013. aastal ligi 2,4 miljonit eurot (2012. aastal ligi 2,3 miljonit eurot). Aruandeaasta kasum oli 2013. aastal ligi 1,2 miljonit eurot (2012. aastal 804 877 eurot).

 

Tasub teada

MERIT PALK lubab suurt aja kokkuhoidu palkade arvestamisel ja maksude deklareerimisel ning kindlustada, et palgad on makstud ja alati õiged. Lubab väljastada alati selged ja arusaadavad ning informatiivsed palgateatised ja pakub tasuta kliendituge ja tehnilist tuge, hoiustab tasuta varukoopiaid ning sobib kokku kõikide finantsprogrammidega. Võimaldab tasuda programmi kasutamise eest aasta- või kuumaksega.

Kuni kahe töötajaga ettevõttele on Merit Palk tasuta.

ALLIKAS: MERIT.EE

NUTITELEFON Nutitelefon ehk nutifon või taibutelefon on mobiiltelefon, mis pakub ka personaalarvutile sarnaseid kasutusomadusi. Ei ole olemas kindlat standardit nutitelefonidele. Nutitelefoniks peetakse mobiiltelefoni, millel on terviklik operatsioonisüsteemi tarkvara, mis võimaldab standardiseeritud kasutuskeskkonda ja platvormi erinevate rakenduste arendajate tarbeks.

Eesti Keele Instituut soovitab kasutada terminit nutitelefon.

ALLIKAS: VIKIPEEDIA

Autor: Kadrin Kerner

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960