Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. oktoober 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta põllumees 2014 on Ilmar Teevet

28. oktoobril kuulutati välja aasta põllumees 2014, kelleks sai Vändra osaühingu juhataja Ilmar Teevet Vändra vallast Pärnumaalt.

Maaleht ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldavad aasta põllumehe konkurssi 14. aastat, nüüd tunnustati esmakordselt kõrge tiitliga Pärnumaa põllumeest.

Ilmar Teevet on väga suurte kogemustega põllumees, kes on osanud oskuslikult majandades viia tõusuteele põllumajandusettevõtte, kus peetakse 1400- pealist piimakarja ja 1200-pealist noorkarja ning maid on kokku harida 3500 hektarit. Tööd annab tänavune tiitlikandja 62 inimesele. 

Aastatega on Ilmar Teevet tõstnud 1400-pealise piimakarja aastalüpsi üle 11 000 kg lehma kohta, pälvides viimati ka parima karjakasvataja tiitli.

OÜ Vändra on üks ilusamaid ja täiuslikult välja arendatud põllumajandusettevõtteid, laudakomplekside ümbrus on asfalteeritud ja töökultuur on kõrge. Kahes laudakompleksis Viratsaare noorkarjalaudas Võiera külas ja Sõõrike laudakompleksis Vaki külas peetakse kokku 2600 looma.

Viratsaare soojustatud noorkarjalaut on Eestis üks eeskujulikumaid, korralikult rekonstrueeritud, et loomad kasvaksid korralikes tingimustes ja annaksid edaspidi kõrget toodangut. Nii on terve tootmistsükkel välja arendatud. Teravilja keskmine saagikus oli tänavu Vändra osaühingus üle 5t/ha.

Ilmar Teevet on firmat arendades optimaalselt ära kasutanud kõik oma võimalused ja tulemuseks on lehmade tipptoodang.

Koos aasta põllumehe tiitliga viib Ilmar Teevet Pärnumaale ka ajaloolise „Külvaja“ kuju vähendatud koopia. Ka pronksist „Külvaja“ originaalkuju pälvis Pärnumaa mees - omaaegne tuntud riigitegelane ja talupidaja Theodor Pool 1928. aastal Eesti parima talu eest Piistaojal Tori vallas. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960