Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli Aasta Vilistlane 2014 on Tanel-Taavi Bulitko

Eesti Maaülikooli aastapäeva aktusel kuulutati aasta vilistlaseks 2014 Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistu juhatuse esimees Tanel-Taavi Bulitko.

Tanel-Taavi Bulitko ei katkestanud oma sidemeid Eesti Põllumajandusülikooliga pärast ülikooli lõpetamist 1995. aastal. Ta alustas tööd Eesti Mustakirju Karja Aretusühistu spetsialistina, jõudis 1998. a juhatuse liikmeks, 2000. a juhatuse esimeheks, mille järel paistis tema sihikindel tegevus silma juba laiemale ringile.

Hingelt põhimõtteline tõuaretaja, laiendas ta aretusühistu tegevust Eestis ja välisriikides. Eesti Tõuloomakasvatajate Ühistuga liitusid eesti punase tõu aretajad, seejärel juriidilise liikmena Eesti Lihaveisekasvatajate Selts. Liikmete arv ületab tuhande piiri.

Tanel-Taavi Bulitko algatusel ja organiseerimisel ühistu liikmetele korraldatud välisreisid on süvendanud loomakasvatajate–tõuaretajate praktilisi teadmisi. Tulemuseks on Eesti jõudmine aastalehma piimatoodanguga EL viiendaks riigiks.

Tanel-Taavi Bulitko on valitud:

• Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja nõukogu liige;

• Eesti Tõuloomakasvatuse Liidu volikogu liige;

• Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi auliige.

Tanel-Taavi Bulitko esindab Eesti veisearetajate organisatsiooni maailma ja Euroopa holsteinide ning punaste veisetõugude rahvusvahelistes föderatsioonides. Ta on aktiivselt tegelenud erinevate eksporditurgude, sealhulgas Türgi turu avamisega, andnud nõu aretusalastes küsimustes Gruusia arenguabi koostööprojektis.

Tanel-Taavi Bulitkol on tihe koostöö Eesti Maaülikooli veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudiga. Ta on olnud teadusnõukogu liige, aidanud käivitada  Märja Katsefarmi, toetanud aretusühistu rahaliste vahenditega Tervisliku Piima Biotehnoloogiate Arenduskeskuse ja Reproduktiivmeditsiini Biotehnoloogiate Arenduskeskuse projekte.

Koostöö eest Eesti Maaülikooliga, sh koostöö eest seemendustehnikute algkursuste läbiviimisel ja sigimisalaste biotehnoloogiliste uurimisprojektide konsulteerimisel, tunnustas EMÜ Tanel-Taavi Bulitkot Aasta põllumehe nominentide hulgast eripreemiaga. Koostöös Eesti Maaülikooli õppejõudude ja teadlastega on ta aidanud kaasa ülikooli loomakasvatusalaste õppekavade arendamisele ja üliõpilaste praktikavõimaluste parandamisele. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aasta vilistlase tiitli nominentideks olid tänavu veel rukkikasvataja Madis Avi, Eesti lihaveisekasvatuse konsulent  Aigar Suurmaa ning tänavune Aasta põllumees Ilmar Teevet.

Varem on Maaülikooli aasta vilistlaseks valitud emeriitprofessor Olev Saveli, ettevõtjad Aavo Mölder, Anu Hellenurme, Kalev Kreegipuu, Ahto Vili ja Juhan Särgava.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960