Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 20. november 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Aasta eksporditeo tiitli sai E-Piim

AS KredEx Krediidikindlustus andis eile õhtul Energia Avastuskeskuses toimunud FinanceEstonia pidulikul galaüritusel aasta eksporditeo tiitli E-Piimale.

„E-Piim on suutnud raskes olukorras säilitada ekspordimahte ning leida uusi turge, kombineerides riskide maandamiseks edukalt krediidikindlustust ja teisi finantsinstrumente. Keerukas majandusolukord nõuab ettevõtetelt paindlikkust eksporditegevuse finantseerimisel ning E-Piim on sellega hästi toime tulnud,“ ütles AS KredEx Krediidikindlustuse juhatuse esimees Meelis Tambla.

E-Piima juhatuse esimehe Jaanus Muraka sõnul on peatselt lõppev aasta olnud ettevõtte jaoks väljakutseterohke. „Poliitilis-majanduslike tegurite tulemusena on meie traditsioonilised eksporditurud sulgunud, vaatamata sellele oleme „plaan B“ tingimustes suutnud ekspordimahud säilitada, mis võimaldab meile jätkata pikaajaliste eesmärkide elluviimist hoolimata drastiliselt muutunud keskkonnast. Riigi pakutavad meetmed eksporditurunduse toetamisel ning riskide maandamisel on meile olnud oluliseks toeks ning andnud meile kindlustunnet tänases suhteliselt ebakindlas maailmas. Avaliku sektori ja erasektori tulemuslikus koostöös on viimastel aastatel suur samm edasi astutud, samas on seni ammendamata potentsiaali veel küllaga,“ sõnas Murakas.

E-Piim on üks suuremaid piimatööstusettevõtteid Eestis, juustu toodetakse Põltsamaa meiereis, erinevaid piimapulbreid ja võid Järva-Jaani meiereis. Ettevõtte realiseerib 20 000 tonni piimatooteid aastas, müügikäive on 55 miljonit eurot, ekspordi osakaal sellest on 70%.

Eile toimunud FinanceEstonia Foorumil otsisid valdkonna juhtivad spetsialistid töötubades erinevaid lahendusi majanduse edendamiseks läbi finantskeskkonna parandamise ja finantsteenuste ekspordi.

AS KredEx Krediidikindlustus maandab ekspordi ja kodumaise müügiga seonduvaid ostjariske ja aitab kaasa ettevõtete laienemisel uutele eksportturgudele.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960