Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. jaanuar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avaneb taotlusvoor looduskaitse projektidele

KIK kuulutas täna välja looduskaitseliste tegevuste toetamiseks esimese taotlusvooru EL rahastamisperioodist 2014-2020. Ühtekuuluvusfondi vahenditest toetatakse projekte, mis parandavad või säilitavad kaitstavate liikide, elupaikade ja parkide seisundit.

Toetust saavad taotleda looduskaitsega tegelevad mittetulundusühingud, sihtasutused, kohalikud omavalitsused, omavalitsusliidud ning teadusasutused.

Toetus on mõeldud poollooduslike koosluste hooldamiseks vajaliku taristu rekonstrueerimiseks, rajamiseks ja hoolduseks. Samuti saab selle abil soetada hoolduseks vajalikku eritehnikat ja kariloomi. Lisaks toetatakse kaitstavate parkide restaureerimist ning külastuskorralduse taristu rekonstrueerimist. Täpse toetatavate tegevuste loetelu leiab keskkonnaministri määrusest "Kaitsealuste liikide ja elupaikade säilitamine ning taastamine“.

Minimaalne toetussumma projekti kohta on 10 000 eurot ning toetuse maksimaalne osakaal 85% abikõlblikest kuludest. Omafinantseeringut on võimalik taotleda ka kaasfinantseeringuna KIKi keskkonnaprogrammist.

Taotlusi saab esitada alates 26. jaanuarist 2015 ning need tuleb saata digiallkirjastatuna e-postile [email protected] . Taotluste vastuvõtmise lõppemisest teavitatakse 2 üleriigilises päevalehes ja KIKi kodulehel.

Taotlejatele toimuvad alates 13.01.15 infopäevad Tallinnas, Haapsalus, Saaremaal ja Tartus. Täpsem info KIKi kodulehel. Kontaktisik on Eerika Purgel, [email protected], 627 4112. 

Perioodil 2007-2013 on KIK struktuurivahenditest toetanud 123 looduse mitmekesisuse säilitamise projekti kokku ligi 20,5 miljoni euroga.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960