Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 2. veebruar 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uutele turgudele sisenemiseks saab abi turuarendustoetusest

Toidusektori turustusvõimaluste tõstmiseks saab kuni 15. veebruarini taotleda riiklikku turuarendustoetust, millest on võimalik rahastada näiteks turu-uuringuid, teavituskampaaniaid, messidel osalemist ja õppereiside korraldamist.

„Läbi toetatavate tegevuste aitame kaasa toidukaupade turustusvõimaluste parandamisele nii Eestis kui välisturgudel,“ ütles kaubanduse ja põllumajandussaadusi töötleva tööstuse osakonna juhataja Taavi Kand. „Toetust saab alates turu-uuringutest kuni messidel osalemise ja õppereisideni välja ehk väga mitmetele tegevustele, mis aitavad kaasa uutele turgudele sisenemisele.“ 

Mullu said Eesti toidusektori organisatsioonid Eesti riigilt turuarendustoetust 111 projektile kogusummas 1 040 000 eurot. Riiklikku turuarendustoetust on toidusektori organisatsioonidel võimalik taotleda alates 2005. aastast.

Turuarendustoetust võib taotleda mittetulundusühing, kes on taotluse esitamise ajaks tegutsenud vähemalt kolm viimast aastat ning kelle põhikirjaline eesmärk on nimetatud aja jooksul olnud toiduainetööstuse või põllumajandustoodete tootmise valdkonna edendamine.

Turuarendustoetus on riigieelarvest rahastatav toetus, millega on eesmärk suurendada põllumajandustoodete ja nendest töödeldud toodete turustusvõimalusi sise- ja välisturgudel. Rohkem infot turuarendustoetuse kohta leiab PRIA kodulehelt.

Lisaks saab veebruari lõpuni taotleda toetust ka Euroopa Liidu teavitamis- ja müügiedendusmeetmest, mille toel on võimalik korraldada põllumajandussaaduste ja toidutoodete tutvustamise teavituskampaaniaid EL siseturul ja kolmandates riikides.  Rohkem infot leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960