Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Urbo Vaarmann on nõus kokkuleppemenetlusega

Sooduskelmuses ja pistise andmises süüdistatav endine riigikogulane Urbo Vaarmann teatas täna, et otsustas teda puudutavas kohtuasjas kokkuleppemenetluse kasuks ning lahkub sellega seonduvalt ka Keskerakonnast.

“Olen pikast kohtuvaidlusest kurnatud ning enda ja eelkõige oma perekonna säästmiseks otsustasin minna kokkuleppemenetluse teele,” ütles Vaarmann pressiteate vahendusel. “Kokkuleppemenetlusega seonduvalt lahkusin ka Eesti Keskerakonnast. Tänan kõiki endiseid erakonnakaaslasi ja soovin neile palju edu.”

Kokkuleppementluses soovitakse Urbo Vaarmannile karistuseks 2,5aastast tingimisi vangistust. Kokkulepe esitati eilsel kohtuistungil Tartu maakohtule, kes teeb lahendi teatavaks 21. mail.

Vaarmanni ja OÜ Puhkepesa süüdistatakse soodustuskelmuses ja pistise andmises, Oleg Kuzmini ja OÜd Avicia soodustuskelmuses ning Ülle Märssi pistise võtmises, kirjutas ERR Uudised.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri süüdistuse järgi taotles Vaarmann ühele osaühingule 2010. aasta septembrist kuni mullu maini põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametist (PRIA) pettuse teel toetust Jõgevamaal asuva hoone rekonstrueerimiseks ja kinnistule välisrajatiste ehitamiseks. Süüdistuse kohaselt seisnes pettus omafinantseeringu mittetasumises ja ehituskulude suuremana näitamises.

Lisaks süüdistatakse Vaarmanni oma tuttavale PRIA ametnikule pistise andmises selle eest, et too uuriks, mille tõttu toetuse teise osa väljamaksmine venib ning võimalusel kiirendada toetuse väljamaksmist.

Vastutasuna võimaldas Vaarmann PRIA ametnikule sünnipäevapeo korraldamise PRIA-lt saadud vahenditest renoveeritud hoonetes ning Vaarmanni lähedase poolt korraldatava ürituse reklaami meediaväljaandes.

Kriminaalasja uuris keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ning uurimist juhtis Lõuna ringkonnaprokuratuur.

Riigikogu võttis Vaarmannilt saadikupuutumatuse, et talle saaks esitada süüdistuse ja tema süüasja kohtusse saata. Urbo Vaarmann kuulus riigikogu XII koosseisu.

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960