Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. mai 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jäneda ootab aia- ja lillepäevadele

Sel nädalavahetusel ehk 23.-24. mail on Jänedale oodatud kõik aiandus- ja haljastushuvilised pered, kel võimalik täiendada oma koduaeda huvitavate taimedega.

Lisaks võimalusele osta ühest kohast nii puude-põõsaste istikuid kui ka tomati-kapsa-lilletaimi, on laat ka heaks kohtumispaigaks vanade tuttavatega ning meelelahutuskohaks.

Iga aastaga on huvi Lääne-Virumaa suurlaada vastu kasvanud nii müüjate kui ka ostjate hulgas. „Külastajaid on olnud viimastel aastatel ligi 10 000, ühtlasi on kasvanud ka müüjate hulk, keda tänavu tuleb vähemalt 500 ja üle sellegi,” ütles suurürituse peakorraldaja Enno Must. Ta kinnitas, et lisaks pikaajalistele laadakauplejatele-taimemüüjatele Eestist, Lätist ja Leedust täiendavad kauplejate ridu ka oma kauba pakkujad Ukrainast ja Soomest.

Suurlaat pakub külalistele ka valikut huvitavast käsitööst ning naturaalsemat toidukaupa, mis on suurt huvi äratanud just välismaiste külastajate poolt.  Kuna ühe tänapäevase laada juurde kuulub suur valik erinevaid tööstuslikult toodetud kaupu, siis saab laadaline osta endale ka aiatöödeks vajaminevat riietust ning tarvikud, samuti rikkalikult suvekaupa.

Nagu tavaks saanud, kuulub nii laupäeval kui ka pühapäeval kella 10-st avatud laada juurde ka kultuuriprogramm välilaval oma valla parimatest paladest, üles astuvad näiteks oma Mõisapiigad ja Tapa linnorkester. Laupäeval esineb ka Marju Länik välilaval ning õhtul simmanil Musta Täku Tallis.

Kui Jäneda külalised on harjunud nägema laadamelu maa pealt, siis tänavu on võimalus seda näha ka õhust – kahel päeval pakub huvilende AeroCopter OÜ helikopteriga Robinson 44. Kopterisse mahub korraga kolm reisijat, keskmine lennuaeg on viis minutit.  „Kes ei raatsi osta kopterilennule piletit, võib loota loosiõnnele, kuna mõlemal päeval loositakse kell 14.30 välja üks õnnelik, kes saab tund hiljem tasuta lennu ja endaga kaasa võtta veel kaks sõpra. Loosis osalemiseks on vaja sissepääsupilet koos telefoninumbriga lasta välilava juures olevasse kasti,” ütles Must.

Tava järgi avatakse koos aia- lillepäevadega ka Musta Täku talli ülakorrusel käsitöökeskus, kus saab nii osta kui ka vaadata ehedat kodumaist käsitööd. Ürituste ajal on huvilistel võimalik osaleda õpitubades, kus käsitöömeistrid on valmis näitama töövõtteid ja andma juhatust ning õpetust. Käsitöökeskus on suletud esmaspäeval ja teisipäeval ning hooaeg kestab sügislaadani.

 KAVA:

Laupäeval 23.mail

12.00 Lehtse Liinirahvas

12.30 Tapa Linnaorkester13.00 Lehtse Liinirahvas13.30 Segakoor Leetar14.00 Rahvatantsurühm Mõisapiigad15.00 Marju Länik

Pühapäeval 24.mail

11.30 Õpilasbänd The Murakas

12.00 Azra kõhutants12.30 Seeniorite tantsurühm13.00 Azra kõhutants13.30 Seeniorite tantsurühm14.00 Õpilasbänd The Muraks

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960