Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. juuli 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dimela ja Remedium ühinevad

Veterinaarravimite ja -toodete hulgimüüjad Dimela AS ja Remedium AS allkirjastasid ühinemislepingu ning esitasid vastava taotluse Konkurentsiametile.

Dimela nõukogu esimehe Kadri Kullmani sõnul sündis ühinemisplaan turuolukorrast, kus konkureerida tuleb suurte rahvusvaheliste ja kohalike ettevõtete ja kohaliku ravimikontserniga. “Dimela ja Remedium on sarnase mõtteviisi ja tegutsemislaadiga pigem väikesed ettevõtted. Ühendades kaks senist konkurenti, sünnib suurem ja elujõulisem ettevõte,” selgitas ta. Veterinaariaturg on Kullmani sõnul kahe aastaga kasvanud 1,5 miljoni euro võrra ning sellest kasvust saavad eeskätt osa just suuremad tegijad.

Remediumi juhi Sivar Irvali sõnul on ühinemas kaks väga sarnast firmat. “Meie ettevõtted on sarnased nii toodete, teenuste kui ka väärtuste ja põhimõtete osas. Kindlasti arendame ka peale ühinemist jätkuvalt oma koolitusprogramme nii suur- ja väikeloomaarstidele kui spetsialistidele,” lubas Irval.

Konkurentsiameti heakskiiduni tegutsevad Dimela ja Remedium jätkuvalt eraldi ettevõtetena. Ka peale liitumist jääb ühisettevõte seniste omanike pereettevõtteks. Samaks jäävad ka ettevõtte tegevjuhtimise eest vastutavad töötajad. Ühisettevõte jätkab tegevust deviisi „Terve looma nimel“ all.

Mõlemad ettevõtted on veterinaarravimite ja -toodete valdkonnas tegutsenud aastast 1992,  seega üle 20 aasta. Dimela 2014. aasta müügitulu Eestis oli 6,2 miljonit eurot, Remediumil 4,3 miljonit.

AS Dimela on veterinaarravimite ja -instrumentide, tervislike söödalisandite ning lemmikloomatoitude hulgimüügiga tegelev ettevõtte Baltikumis. Dimela tütarettevõtted Dimela Lietuva UAB ja Dimela Veta Latvija AS tegevusvaldkonnad on emaettevõttega suures osas kattuvad.

AS Remedium on veterinaarravimite, -instrumentide, loomasöötade, -söödalisandite, täppissöötmisseadmete ja söötmistarkvara, kalasöötade ja kalakasvanduste tehnika, põllumajanduslike puhastus- ja desinfitseerimisvahendite, veiste sperma ja seemenduseks vajalike tarvikute, ultraheliseadmete ning lemmikloomatarvete, -toitude ja -toidulisandite hulgimüüja ning koeratoidu jaemüüja läbi internetipoe www.koeratoit.ee.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960