Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 14. august 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Põllumajandusmuuseumis avatakse Rukkiküün ja toimub Küüslaugufestival

Laupäeval, 15. augustil toimub Eesti Põllumajandusmuuseumis Küüslaugufestival ja avatakse Rukkimaarjapäeva raames uus ekspositsioon - Rukkiküün.

"2015. aasta on Eestis pühendatud rukkile, kuna krahv Bergi sünnist möödub 170 aastat ja maailma vanima senini kasutuse oleva kultuursordi `Sangaste´ rukki aretusest 140 aastat. Rukkiaasta raames küpsetasime ka paar nädalat tagasi Milano EXPOl rukkileiba ja nüüd avame uue ekspositsiooni - Rukkiküün. Rukkiküünis saab ülevaate Eesti rukkikasvatuse ajaloost, masinatest ja ka ise käe jahuseks teha. Rukkiküün on üks olulisemaid punkte Eesti Rukkiteel" ütles Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild.

30. oktoobril 2014. a sõlmisid Eesti Põllumajandusmuuseumi direktor Merli Sild ja Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak kööstöölepingu, mille kohaselt toimub 2015. aastal Küüslaugufestival Tartumaal Ülenurmel Eesti Põllumajandusmuuseumis.

„Valisime Küüslaugufestivali uueks toimumispaigaks Eesti Põllumajandusmuuseumi siinse suurepärase miljöö pärast kuna siia on kokku koondatud kogu Eesti maakultuuri pärand. Meil on suur au seda pärandit jätkata ning pakkuda külastajatele võimalust saada osa kogupere festivalist, mis on pühendatud küüslaugule kui vürtside kuningale “ ütles Küüslaugufestivali peakorraldaja Aimar Pihlak. Festivalil saavad kokku Eesti küüslaugukasvatajad, et võrrelda erinevaid sorte, küüslaugusaaki ning vahetada kogemusi. Seekordsel Küüslaugufestivalil on lettidel üle 20 tonni kodumaist küüslauku.

Eesti Põllumajandusmuuseum asub Tartumaal ajaloolises Ülenurme mõisas. Muuseumi põhiülesandeks on põllumajanduse ja maaelu arenguga seonduva kogumine ning tutvustamine avalikkusele. Uusi trende tutvustavad näitused, hariduslikud programmid, sepa- ja puutöö, restaureerimine, naiste käsitöö, rukkileiva küpsetamine ja palju muud.

Küüslaugufestivali ja Rukkimaarjapäeva kava leiad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960