Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 8. september 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KIK avab vooluveekogude tervendamise taotlusvooru

SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) kuulutab välja toetuste taotlusvooru vooluveekogude tervendamise projektidele. Taotlemise tähtaeg on 18. jaanuar 2016. Taotlusvooru rahastatakse Euroopa Ühtekuuluvusfondist.

Taotlusvoorust toetatakse kalapääsude rajamist, rekonstrueerimist ning kalade rännet takistavate paisude eemaldamist jõgedel, mis on nimetatud keskkonnaministri määruses „Lõhe, jõeforelli, meriforelli ja harjuse kudemis- ja elupaikade nimistu”.

Sealjuures kuuluvad toetatavate tegevuste hulka truupide või sildade rekonstrueerimine kalade läbipääsu tagamiseks, kaldapuistu mosaiiksuse kujundamine ja jõkke varisenud voolutõkete eemaldamine.

„Lisaks ühtekuuluvusfondi toetustele on võimalik projektile omafinantseeringut küsida KIKi keskkonnaprogrammist, kui on tegemist näiteks kalade rännet takistavate paisude või paisuvarede likvideerimise või looduslähedase kalapääsu rajamisemisega“ sõnas KIKi projektikoordinaator Tuuli Kull. „Seega toetab KIK kalapääsude rajamist kuni 100% ulatuses,“ lisas ta.

Taotlema on oodatud kohalikud omavalitsused, mittetulundusühingud või sihtasutused. Samuti saavad toetust küsida riigiasutused, äriühingud või avalik-õiguslik juriidilised isikud.

Taotlejatele toimuvad infopäevad 23. septembril Tallinnas ning 30. septembril Tartus. Täpsemat infot taotlemisest ja infopäevadest leiab KIKi kodulehelt. Lisainfo: KIK projektikoordinaator Tuuli Kull, [email protected], 627 4302.

Kokku on KIK Euroopa Liidu rahastusperioodil 2007-2013 suunanud vooluveekogude seisundi parandamiseks enam kui 14 miljonit eurot, mille toel on ellu viidud 57 projekti üle kogu Eesti. Käesolev avatud taotlusvoor on EL uuel, 2014-2020 perioodil esimene, millest antakse toetust vooluveekogude tervendamiseks.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960