Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 24. november 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uurimine ei tuvastanud Weroli ja Eesti Energia katlamaja tehingus kuritegu

Endise Werol Tehase ja Eesti Energia vahel sõlmitud lepingu uurimiseks algatatud kriminaalasi lõpetati, kuna uurimine tuvastas, et katlamaja seadmete väärtuse hindamiseks Eesti Energiale valeandmeid ei esitatud.

Kuna kuritegu ei tuvastatud, siis lõpetas politsei prokuratuuri loal kriminaalmenetluse, ütles ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ERR-i uudisteportaalile.

Septembris esitas ühe meediaväljaande ajakirjanik prokuratuurile info ja dokumente, mis kajastasid AS-i Werol Tehased ja Eesti Energia AS-i vahelist katlamaja tehingut ja viitas võimalikule pettusele Eesti Energia AS-i suhtes.

Prokuratuur käivitas dokumentides kajastatud andmete kontrollimiseks kriminaaluurimise karistusseadustiku kelmuse paragrahvi järgi.

Kriminaaluurimise eesmärk oli selgitada, millised andmed võttis Eesti Energia AS aluseks AS-ile Werol Tehased kuuluva katlamaja väärtuse määramisel hoonestusõiguse seadmise lepingu sõlmimisel ning kas katlamaja väärtuse osas võidi kellegi poolt esitada Eesti Energia AS-ile valeandmeid.

Uurimisel selgus, et 2011. aasta jaanuaris AS-i Werol Tehased ja Eesti Energia AS-i vahel lepingu sõlmimisel võeti katlamaja seadmete väärtuse määramise aluseks objektiivsed andmed, sealhulgas oli nende hinna kindlakstegemiseks määratud ekspertiis.

Uurimise käigus kogutud tõendid kinnitasid, et Eesti Energia AS-ile ei esitatud mainitud lepingu sõlmimisel valeandmeid.

Kriminaalasja uuris keskkriminaalpolitsei majanduskuritegude büroo.

 

Autor: põllumajandus. ee

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960