Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. detsember 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Paldiski Lõunasadam - uus võimalus viljaekspordiks

Scandagra investeeringud ja koostöö põllumeestega on toonud Paldiski Lõunasadama viljaveo kaardile.

Praeguseks on selge, et käesolev aasta on olnud rekordiline saagiaasta, mis omakorda on proovile pannud kogu teravilja logistika Eestis.

Scandagra Eesti ASi müügijuhi Mihkel Hangi sõnul on nende ettevõtte investeeringud Keilasse ja Paldiski Lõunasadamasse toetanud vilja eksporti ning praeguseks on nimetatud sadamast välja saadetud enam kui 130 000 tonni teravilja. "Scandagra on mitmete väiksemate laevade kõrval Eestist eksportinud sel aastal kaks üle 30 000 tonnist laeva ning viimasena väljus Paldiski Lõunasadamast ajaloo suurim puistekauba laev,  66 000 tonni odraga Saudi-Araabiasse. Taaskord ainulaadse lahendusena tarniti suurem osa viljast autodega Scandagra klientidelt ja ladudest otse laeva," ütles Hang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pidevad investeeringud parima kvaliteedi tagamiseks

Käesoleval aastal on Scandagra investeerinud enam kui 1 miljon eurot teravilja ladustamisse, kuivatamisesse ja töötlemisse ning 2016. aastal kavandatakse täiendavaid investeeringuid 3 miljoni euro eest. "Tänaseks oleme käidelnud 50% enam põllukultuure, kui eelmisel aastal. See näitab, et põllumehed hindavad kõrgelt Scandagra professionaalset meeskonda ja julget pealehakkamist. Sellist projekti ei tehta üksi, edu võti peitub põllumeeste, transpordifirmade, sadama ja Scandagra vahelises heas koostöös," selgitas Hang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MIS ON MIS - ESTEVE TerminalPaldiski Lõunasadamas tegutsev stividorifirma on ESTEVE Terminal, mis kasutab 24 ha katmata laoplatse, kinniseid ladusid 1,5 ha-l,  olemas on mobiilkraanad tõstevõimega kuni 100 tonni, portaalkraanad tõstevõimega kuni 40 tonni, kahveltõstukeid tõstevõimega kuni 25 tonni ja lisaks veel  muud inventari.

MIS ON MIS - Paldiski LõunasadamPaldiski Lõunasadam on suure potentsiaaliga regionaalne sadam, mille põhitegevus on suunatud Eesti eksport- ja importkaupade ning transiitkaupade käitlemisele.

Territoorium    141.1 haAkvatoorium     147.2 haKaide arv       10Kaide kogupikkus        1.85 kmSuurim sügavus kai ääres        14.5 mSuurim laeva pikkus     230 mSuurim laeva laius      35 m

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960