Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 17. veebruar 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

DAVA Foods investeerib Eesti munatootmisesse 5 miljonit eurot märgi all Eggo

Põhjamaade juhtiv munatoodete kontsern DAVA Foods investeerib Eesti turule 5 miljonit eurot kodumaiste munatoodete tootmisesse, tootarendusse ja turustamisesse. Tänasest viib DAVA Foods Eestis kõik värsked kanamunad Eggo kaubamärgi alla ning lõpetab Talleggi kaubamärgi kasutamise kanamunadel. 

DAVA Foods Estonia OÜ juhatuse liikme ja tegevjuhi Juha-Pekka Takku sõnul tekib Eestis esmakordselt äriettevõte, mis on spetsialiseerinud nii värskete kanamunade kui ka munatoodete tootmisele ning DAVA Foodsile on see kontsernipõhiselt strateegiliseks ärisuunaks kõigis Põhjamaades. “Plaanime Eesti munatööstusesse investeerida nii tehnoloogiasse kui ka tootearendusse ning panustada kogu toodangu kvaliteeti laiemalt,” ütles Takku. Ta kinnitab, et DAVA Foodsil on Eggo toodetega kavas anda lisaväärtust kogu munatoodete kategooriale Eesti turul, kasvatades seeläbi Eesti munatoodete turgu ja tarbimist tervikuna. “Näeme Eesti turul koosmõjus teiste turgudega suurt potentsiaali ning kavatseme investeeringuid Eestisse lähiaastatel suurendada,” ütles Juha-Pekka Takku.

Takku sõnul keskendub DAVA Foods Eestis edaspidi värskete kanamunade tootmise kõrval ka uute innovatiivsete munatoodete arendamisele ja turuletoomisele. “Täna teab Eesti tarbija poelettidelt otsida vaid muna, kuid munast annab teha erinevaid lisaväärtusega tooteid, näiteks tervisetooteid, jooke, valgurikkaid valmistoite ja erinevaid segusid, mida saab kasutada küpsetamisel ja toiduvalmistamisel,” ütles Juha-Pekka Takku. Ta lisab, et DAVA Foodsil on teadmised ja tehnoloogia tooteinnovatsiooniks olemas ning ettevõte plaanib ka Eestisse tuua teistel turgudel edukaks osutunud tooteid. 

Esimese sammuna alustab DAVA Foods tänasest kõigi värskete kanamunade müüki ühtse eestimaise kaubamärgi Eggo all. Eggo sarjas on kõik traditsioonilised kanamunad erinevates suurustes nii 6-, 10- ning esmakordselt Eestis ka 8- muna pakendites. Järk-järgult on plaanis munatoodete valikut oluliselt laiendada, tuues turule kaasaegseid muna sisaldavaid tooteid ning kasutades innovatsiooni nii pakendites kui toodetes.

DAVA Foods Estonia on Eesti suurim munatootja, kes toodab päevas üle 250 000 ning aastas kokku ca 95 miljonit kanamuna. DAVA Foodsile kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles hetkel on kokku 330 000 kana. DAVA Foods ostis 2015. aastal HKScan Estonia AS-le kuulunud Koks Munatootmine OÜ, liites selle Muna Foods OÜ-ga.  Alates 2016. aastast võttis ühinenud ettevõte ärinimena kasutusele DAVA Foods Estonia AS. Üleminekuga Eggo kaubamärgile lõpetatakse munade müük Talleggi kaubamärgi all.

DAVA Foods gruppi kuulub kaheksa ettevõtet kus toodetakse kokku orienteeruvalt 1,5 miljardit muna aastas. Ühtekokku haldab DAVA Foods ca 5 miljonit kana. Ettevõtte peamiseks tegevusalaks on värskete kanamunade tootmine, pakendamine ja distributsioon, samuti keedetud ja pastöriseeritud munatoodete ja munasegude valmistamine. DAVA Foodsil on põhjalikud ja pikaajalised kogemused põllumajanduses ja loomasööda tööstuses Põhja-Euroopas. Grupile kuulub seitse pakkimis- ja kolm tootmisettevõtet Taanis, Rootsis, Soomes, Norras ja Eestis. Ettevõtte prognoositav käive 2016 aastal on 180 miljonit eurot. Vt lähemalt: www.davafoods.com.

 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960