Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 25. aprill 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Padar: Halinga piimafarmil on võimalus võitjana välja tulla

Padar: Halinga piimafarmil on võimalus võitjana välja tulla
Foto: Maaeluministeerium
Saneerimisel olevat Halinga suurfarmi külastanud riigikogu maaelukomisjoni esimehe Ivari Padari sõnul jättis olukord kohapeal parema mulje, kui lehti lugedes arvata võis.

"Piimajõe farm on täna tagasi omaniku juhtimise all, palka makstakse õigeaegselt, loomad söödetud ning tootmisnäitajad on kasvutrendis. Kogu piimasektoril on praegu keeruline aeg, selles pole kahtlust, aga Halinga juhi Raul Peetsoni kinnitusel on seeme teravilja jaoks olemas, väetis samuti ning varsti minnakse põllule, et söödaga järgmise kevadeni välja tulla," rääkis Padar.

Endised põllumajandusministrid Ivari Padar ja Jaanus Marrandi arutasid täna suurfarmi nõukogu liikmete ja juhtkonnaga nii seda kuivõrd riik saab piimandussektorile raskel ajal appi tulla kui ka küsisid konkreetselt AS Tere võlgnevuse kohta Halinga piimafarmile. Harju Maakohus võttis sel kuul menetlusse Halinga Piimajõe farmi poole miljoni eurose nõudega hagi Oliver Kruudale kuuluva AS Tere vastu. Nõude aluseks on möödunud aasta veebruaris Terele müüdud üle 800 tonni toorpiima, mille eest esitatud arved on Terel tänaseni tasumata.Halinga farmi omaniku Raul Peetsoni sõnul annab riigikogu liikmete ja omavalitsusjuhtide huvi Eesti piimandussektori käekäigu vastu motivatsiooni raskel ajal vastu pidada. "Meile piirkonna suurima tööandjana on muidugi oluline ka adekvaatse info jagamise võimalus. Halinga farmi saneerimine on tõsine töö ja seda ei tee lihtsamaks vastutustundetult avalikus ruumis lendu lastud sõnapaarid nagu "sotsiaalne katastroof", "töökohtade kadumine" ja "söötmata loomad". Tänane kohtumine aitas kindlasti selliste pahatahtlike juttude osas pingeid maha võtta," rääkis Peetson. "Näiteks hetkel on meil söödavaru pooleks aastaks ja saneerimisnõustaja jutud sellest, et lehmad jäävad kohe nälga, ei vasta tõele," lisas ta.Halinga Piimajõe farmi toodangunumbrid näitasid aasta esimese kvartaliga olulisi kasvumärke. Farmi keskmine päevatoodang tõusis märtsiks üle 41 tonni ning käesoleva kuu tulemus võib ületada juba ka 42 tonni piiri. Kvartali kogutulu ületas miljoni euro piiri ning ettevõte oli märtsis kasumlik.Riigikogu maaelukomisjoni esimees ja endine põllumajandusminister Ivari Padar külastas täna saneerimisel olevat Halinga piimafarmi, et piimatootja olukorrast otseallikast infot saada. Padariga olid kaasas samuti endine põllumajandusminister ja praegune riigikogu liige Jaanus Marrandi, Pärnu maavanem Kalev Kaljuste ning Halinga vallavanem Ülle Vapper. 

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960