Autor: Alyona Stadnik • 31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linda Nektar läheb börsile

Kuldar Leis: me ei ole enam suvaline firma Lõuna-Eesti metsadest
Foto: Andres Haabu
Börsileminek mõjub firma sisekultuurile ja välisele imagole väga hästi, me ei ole enam välispartnerite jaoks suvaline firma Lõuna-Eesti metsade vahelt, ütles Võrumaa joogitootja Linda Nektari vähemusaktsionär ja nõukogu liige Kuldar Leis.

"Arvestades meie pikaajalisi eesmärke, oli börsileminek kindlasti õige samm," lausus Leis. "Linda Nektaril oli börsile minekul kaks eesmärki: arenguks raha kaasamine ja usaldusväärsuse tõstmine välispartnerite silmis."

Leis on Tallinna börsi põhinimekirja mineku protsessi läbi teinud Premia Foodsiga ja alternatiivbörsile First North mineku Linda Nektariga."Esimesel puhul võttis protsess otsusest kauplemise alguseni kaheksa kuud ja teisel neli kuud. Kui firma on sisemiselt korras, siis koostöös nõustajatega on alternatiivbörsile minek lihtne," tõdes ta. Leisi sõnul võib miinuspoolele kanda selle, et kauplemisaktiivsus Tallinna börsil on väiksem, kui olla võiks.  

AS Linda Nektar tegutseb aastast 1992. Ettevõte on spetsialiseerunud kääritatud jookide tootmisele joogitööstustele, mida kasutatakse toorainena kergete alkohoolsete jookide tootmisel.Ettevõtte maksimaalne tootmisvõimsus on ligikaudu 10 mln liitrit aastas. 2014. aasta müügitulu oli 2 744 558 eurot. Toodangut müüdi Eestis ja Euroopa Liidus, tootmistegevus toimus Eestis. Ettevõtte 2014. aasta kulutused toote- ja tehnoloogiaarendusse olid 276 767 eurot. 2014. aasta kasumiks kujunes 323 838 eurot. Aruandeaastal investeeriti kokku 508 962 eurot omavahendeid seadmetesse ja hoonetesse.allikas: Linda Nektar ASi 2014. aasta majandusaastaaruanne. 

Loe täismahus artiklit edasi Äripäeva veebist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960