Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Võrumaa künnipäev Väikemetsa talus

Fotod: Võrumaa künnipäev Väikemetsa talus
Foto: Heino Laiapea
Võrumaal, Väikemetsa talu maadel, toimus 15. juulil Võrumaa traditsiooniline kündmise õppepäev ja harjutati ka võistluskündi.

Omi teadmisi jagas künnimeister Jüri Lai, kes rääkis võistluskünni elementidest ja künnireeglitest.

Eesti künnimees parim Venemaa lahtistel künnivõistlustel

Kehtna künnimees Kaspar Järvala, kes juunis võitis V lahtistel Venemaa künnivõistlustel Tjumeni oblastis esikoha, jagas omi muljeid, oli ta ju võitnud kuulsaid künnimehi -  Põhja-Iirimaa esindajat Roland Coulterit ja Inglismaa kündjat Mickle Chappeli.

30. september - 1. oktoober oodatakse kõiki huvilisi taas Eesti Künnimeistrivõistlustele. Olete oodatud!Vaata lisa: www.eestikynniselts.ee 

Dotnuva Baltic’us töötav künnispetsialist Urmas Lees tegi lihtsalt ja arusaadavalt selgeks, kuidas peab välja nägema õige künd, mis maksimaalselt umbrohu hävitab.

Toimus ka künnivõistlus, kus osalesid 7 võistlejat. Enn Raudsep Väikemetsa talust kündis tavaadral, ülejäänud 5 kündsid vabaklassis pöördadraga ja Priit Puuorg, Kaspar Järvala Künniklubist, võistles võistlusadraga (pöördader).Kündi hindasid Taavi Võsa, Madis Ajaots ja Jüri Lai.Võrumaa meistriks tuli Mart Raudsep. Tavaadrad võitis loomulikult tema vend Enn Raudsep. Auhindu jätkus kõigile kündjatele.

Võrumaa Künnivõistlus
Foto: Heino Laiapea
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960