Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 22. juuli 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Stokkeri demopäev: uute masinatega tehti reaalselt tööd

Stokkeri demopäev: uute masinatega tehti reaalselt tööd
Foto: Stokker Agri
15. juulil toimunud Võrumaa künnipäeval toimus ka Stokker Agri demopäev, kus esitleti mitmeid uusi masinaid – kõiki neid sai proovida põllul.

Võrumaa põllumehed said esmakordselt näha Jaapani päritolu KUBOTA traktoreid, Tšehhi päritolu BEDNAR mullaharimisseadmeid ja Hollandist pärit DUBEX taimekaitsepritsi.

Kõigi esitletud masinatega tehti reaalset tööd ja paljudel huvilistel oli võimalus ka ise kätt proovida. Eriti kiideti uut 175 hj KUBOTA M7171 traktorit, mis oli varustatud Powershift käigukastiga ja vedas muretult 4-meetrist BEDNAR randaali ka päris järsust nõlvast üles.Esitletud mullaharimisriistadest tegi parima kvaliteediga töö BEDNAR’i tüükultivaator FENIX FN 4000 L ja ületas nii mõnegi ootused ristikukesa harimisel.

Fotod: Võrumaa künnipäev Väikemetsa talus

135 hj KUBOTA M135GX-II oli sobiv traktor töötamaks 4-tonnise paagiga DUBEX Mentor taimekaitsepritsiga. Kiitust sai pritsi juhtimismugavus, uudne jäljessõiduseade ning mis kõige tähtsam – poomi stabiilsus. Neli poomikõrguse andurit tulid laitmatult toime 24-meetrise poomi juhtimisega ka ebatasasel ja künklikul Lõuna-Eesti põllul.

Masinademode kõrval jagas kohaletulnutele künniõpetust meie tooteesitleja Jüri Lai, kes on ise mitmekordne Eesti künnimeister ja väga suurte praktiliste kogemustega künnimees.Ergo ViiltootejuhtStokker Agri 

Stokkeri demopäev Võrumaal
Foto: Stokker Agri
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960