Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 5. august 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riik suunab metsandusse 3,1 miljonit eurot

Riik suunab metsandusse 3,1 miljonit eurot
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
SA Keskkonnainvesteeringute Keskuse (KIK) nõukogu otsusega toetab riik KIKi keskkonnaprogrammist 20 metsandusega seotud keskkonnaprojekti kokku 3 145 838 euroga.

Eesti Jahimeeste Selts saab nelja projekti elluviimiseks kokku 160 960 eurot, mille hulgas on nii pikkade traditsioonidega ajakirja Eesti Jahimees väljaandmine kui ka elektrooniliste õppematerjalide valmistamine. Samuti ühtse jahilubade andmebaasi loomine ning trofeenäituste läbiviimine.

„KIK on meie tööd ja arengut rahaliselt toetanud palju aastaid,“ ütles Andres Lillemäe Eesti Jahimeeste Seltsist. „Ajakiri Eesti Jahimees on arenenud ja kasvanud praegusele kvaliteedile ja tiraažile suures osas just tänu KIKist saadud finantstoele. Tähtis on ka toetus jahidokumentide väljastamise ja haldamise süsteemi arendamiseks,“ ütles ta.Suurim toetussumma läheb piiratud eelarve tingimustes erametsandusse. SA Eesti Erametsakeskus saab KIKist 2 381 985 eurot, et toetada metsade uuendamist, metsamajanduskavade koostamist, metsamaaparandust ja suurendada metsaomanike teadlikkust säästvast metsamajandamisest ning seeläbi aktiveerida metsaomanikke kasutama parimat praktikat metsakasvatuslikel tegevustel. Projekti sihtrühmaks on erametsaomanikud, metsaomanike organisatsioonid, metsandusvaldkonna konsulendid.Eesti Maaülikooli viit projekti toetab riik 208 014 euroga. Rahastatakse nii uuringute läbiviimist kui ka andmebaaside arendamist. Samuti erialaajakirjade "Metsanduslikud Uurimused" ja "Baltic Forestry" väljaandmist.Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liit saab 50 160 eurot, et hinnata Eesti metsasektori konkurentsivõimet. Samuti toetab riik metsa- ja puidutööstussektori arenguks vajalike statistiliste ülevaadete koostamist ning esitlust. Projekti tulemusel valmiv avaldatakse EMPL kodulehel ja infokirjades, samuti tutvustatakse neid EMPL poolt korraldatavatel kontaktpäevadel ja seminaridel.Luua Metsanduskool saab KIKilt 36 048 eurot Eesti esindamiseks Euroopa metsanduslikel kutsealavõistlustel ja Baltimaade võistluste korraldamiseks 2017. aastalLisaks saavad riigilt antud taotlusvoorust toetust Eesti Naisküttide Selts, Keskkonnaagentuur, Keskkonnaamet, Trikamba OÜ ja Valgamaa Jahimeeste Ühistu.Koos kevadel rahastusotsused saanud keskkonnaharidusprojektidega, millele saab toetust taotleda lihtsustatud korras ja ühtekuuluvusfondi projektide kaasfinantseerimistega, on KIK 2016. aastal keskkonnaprogrammist toetanud 903 keskkonnaprojekti kokku 33,7 miljoni euroga.Keskkonnaprogrammist toetatakse projekte kümnes valdkonnas: veemajandus, jäätmekäitlus, keskkonnakorraldus, looduskaitse, metsandus, kalandus, maapõu, atmosfääriõhu kaitse, merekeskkond ja keskkonnateadlikkus.Järgmine keskkonnaprogrammi taotlusvoor avatakse eeldatavasti 2017. aasta alguses.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960