Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 12. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Taavi Ehrpais on täpsussaagimise maailmameister

Taavi Ehrpais on täpsusaagimise maailmameister
Foto: Luua Metsanduskool
Eile Lõuna-Poolas Wisla linnas lõppenud 32. raiespordi maailmameistrivõistlustel tuli Eesti koondise liige Taavi Ehrpais täpsusaagimises maailmameistriks. Lisaks Ehrpaisi kullale võitis juunioride klassis võistlev Jarro Mihkelson laasimises kolmanda koha. Meeskondlikult saavutas Eesti koondis teatevõistluses viienda koha.

Raievõistluste üldvõit läks seekord Valgevenesse, meeskond koosseisus Siarhei Shkudrou, Valery Durovich ja Viktar Zaremba kogus 4883 punkti.

Teiseks jäid Saksamaa ning kolmandaks Šveitsi meeskonnad. Eesti meeskond koosseisus Taavi Ehrpais, Sulev Tooming ja Tõnu Reinsalu tulid 21. kohale.Valgevenesse läks seekord ka individuaalne üldvõit, raiespordi maailmameistriks krooniti Valgevene sportlane Valery Durovich. Teiseks tuli samuti Valgevene esindaja Siarhei Shkudrou ning kolmandaks Saksamaa võistleja Marco Trabert. Parima Eesti võistlejana tuli Taavi Ehrpais 18.kohale.Eraldi arvestuses võistelnud juunioride maailmameistritiitli viib koju Slovakkia noormees Marek Lubas Austria esindaja Matthias Morgensterni ees. Kolmandaks tõusis D?niel Szalai Ungarist. Eesti juuniorsportlane Jarro Mihkelson tuli viieteistkümnendaks.

Raiespordis võisteldakse viiel alal – saeketi vahetus, kombineeritud järkamine, täpsussaagimine, langetamine ja laasimine.Maailmameistrivõistlustel selgitatakse välja parimad nii üksikaladel kui ka kõigi alade kokkuvõttes. Lisaks selgub kõigi alade kokkuvõttes meeskondlik maailmameister. Eesti raiesportlased tulid meeskondlikult maailmameistriks 2006. aastal, kui võistlused toimusid Eestis.Raiespordis võistlevad enamasti elukutselised metsamehed, nii on ka Eestis. Taavi Ehrpais on Vardi Erametsaseltsi juhatuse liige ja metsaomanik, Tõnu Reinsalu ning Sulev Tooming on Luua Metsanduskooli õpetajad, Jarro Mihkelson töötab Läänemaa Metsaühistus metsameistrina.Kõik on ka Luua Metsanduskooli vilistlased.Järgmised maailmameistrivõistlused toimuvad kahe aasta pärast Norras.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960