Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 13. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Bayer näitas oma peakontorit ja demofarmi

Demofarmis oli ka roheala kimalastele-mesilastele ning muudele väikeloomadele.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Möödunud nädalal avas Bayer Saksamaal Leverkusenis oma peakontori uksed ja näitas ka Damianshofi uuenduslikku katsefarmi.

Bayeri Damianshofi farmis sai näha praktilisi lahendusi säästva põllunduse osas – biomahuteid, keskkonnasäästlikke lahendusi taimekaitsetöödeks ning digitaalseid lahendusi igapäeva töö paremaks toimimiseks.  

Farm on kuuendat põlve sama pererahva käes. Bernd Olligs’i pere on maad harinud 1845. aastast.Alates 2009. aastast tehakse koostööd Bayeriga, et arendada ja näidata säästva põllumajanduse lahendusi erinevate huvigruppidele.Et piirkond on Saksmaal üks viljakamaid, siis kasvatatakse farmis talinisu, taliotra, rapsi, kartulit ja suhkrupeeti.

Bernd Olligs kasvatab talinisu, taliotra, rapsi, kartulit ja suhkrupeeti
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Bayeri pühendub Innovatsioonile ja jätkusuutlikkusele

luues innovatsiooniportaali, mille eesmärgiks on aidata lahendadapõllumajandusvaldkonna probleeme;

investeerides teadus- ja arendustegevusse 10% müügikäibest;

on planeerinud kapitalikulude programmi aastaks 2017-2020 väärtusega 2,5 miljardit eurot;

panustades digipõllumajandusse, tulevikku suunatud põllumajandusse ja väikepõllumajandustootmisesse;

viies läbi noortele mõeldud põllumajandusprojekte.

Põllumajandustootjad on tänapäeval keerulises olukorras - tuleb tõsta tootlikkust aga samas seda ei saa teha keskkonda kahjustades. Bayeri seisukoht on, et asju tuleb võtta terviklikult – tootmine, ilmastikuolud, mullastik, vee- ja pinnaseprobleemid, bioloogilise mitmekesisuse säilitamine jm, kus kõiki neid probleeme keskkonnasõbralikult lahendades on võimalik saada häid saake ja tagada tarbijate rahulolu.

Bayer on pühendunud innovatiivsete lahenduste otsimisele. Praktikas tähendab see seda, et läbi kliendikesksete lahenduste tegeletakse suurima ja kvaliteetsema saagi saamisega, mis omakorda on tervislik inimestele ja selle tootmiseks kulutatud energia on keskkonda säästev.

Bayer näitas oma peakontorit ja demofarmi
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960