Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 19. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti suurim munatootja kingib maakoolidele ja lasteaedadele 1500 helkurit

Eesti suurim munatootja kingib maakoolidele ja lasteaedadele 1500 helkurit
Foto: Maanteeamet
Eesti suurim munatootja Dava Foods Estonia kingib septembris ohutu liiklemise tagamiseks ning helkurite kandmise tähtsuse teadvustamiseks Lõuna-Eesti maapiirkonna üheteistkümnele koolile ning lasteaiale tuhat viissada Eggo kaubamärgi helkurit.

“Helkur on iseenesest väikene ja lihtne asi, millel on tegelikult aga suur roll selles, et laste koolitee algaval pimedal sügisajal turvalisem oleks,” ütles Dava Foods Estonia müügijuht Kalle Ribelus. Ta lisas, et koolid ning lasteaiad, millele Eggo helkurid kingitakse, asuvad maapiirkondades, sageli asulatest kilomeetreid eemal. “Maakohtades, kus lastel on tihti kilomeetreid pikk koolitee, on helkur elutähtis abivahend, mis aitab neil pimedal ajal olla sõidukijuhtide jaoks alati nähtav,“ ütles Kalle Ribelus. Politsei-ja piirivalveameti Lõuna prefektuuri soovitusel valiti välja väiksemad maakoolid, mis paiknevad keskustest pigem eemal ning kus laste koolitee võib kulgeda sagedamini pimedamatel teelõikudel.

Lõuna prefektuuri politseimajor Alvar Pähkel kiitis algatust läbiviivat ettevõtet, sest see näitab hoolivust ning head soovi muuta liiklus lastele võimalikult turvaliseks. „Pimedal ajal sagenevad liiklusõnnetused jalakäijatega, kes jäävad sõidukijuhtidele märkamatuks. Helkurikandja on aga autojuhile nähtav isegi kuni 150 meetri kaugusele ning annab seega piisava ajavaru autojuhile hoog maha võtta ning jalakäijast ohutult mööduda,“ selgitas ta. Politseimajor lisas, et helkurite suurema kättesaadavuse tagamine maakoolide õpilastele on seda olulisem, et tihti kulgeb nende tee kodu ja kooli vahet tiheda liiklusvooga maanteedest möödudes ning sealgi, kus tänavavalgustust on hõredamalt.Eggo-helkuri saanud koolide sõnul on helkurid nende töötajate ja õpilaste seas väga oodatud. Näiteks korraldab Juhan Liivi nimelise Alatskivi Keskkooli õpilasesindus igal aastal oktoobris helkurikampaaniat, et kõik õpilased oleksid ka pimedal ajal hästi märgatavad. „Me ootame nii koolis kui kodus, et iga laps jõuaks õhtul turvaliselt koju. Mõistagi oleme väga tänulikud, et Eggo oma helkuritega meie helkurikampaaniat toetab, sest peame helkuri kandmist väga oluliseks,“ ütles Alatskivi kooli direktor Raigo Lille.

DAVA Foods Estonia on Eesti suurim munatootja, kes toodab päevas üle 250 000 ning aastas kokku ca 95 miljonit kanamuna.DAVA Foodsile kuulub Tallinna külje all Lool Eesti suurim farm kaheksa kanalaga, milles hetkel on kokku 330 000 kana. DAVA Foods Estonia prognoositav käive 2016. aastal on ca 9 miljonit eurot.

Helkurid kingitakse üheteistkümnele Lõuna-Eesti lasteaiale ja koolile. Helkurid saavad Juhan Liivi nimeline Alatskivi Keskkool, Võnnu Keskkool, Misso Kool, Meremäe Põhikool, Halliste Põhikool, Kirivere Kool, Lüllemäe Kool, Ala Kool, Pühajärve Kool, Tilsi Põhikool ja Krootuse Põhikool.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960