Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 28. september 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Fotod: Eesti Maaülikool tunnustas parimaid

Fotod: Eesti Maaülikool tunnustas parimaid
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
23. septembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel promoveeriti doktorid, nimetati aasta vilistlased, kuulutati välja aasta tegu, aasta õppejõud ja täienduskoolitaja ning anti üle teaduse populariseerimise, rakendusteaduse ja ülikoolisisese koostööprojekti auhinnad.

Aastapäevaaktusel promoveeriti audoktoriks nimekas rahvusvaheline teadlane Josep Pe?uelas ja samuti 16 uut doktorit.

Lisaks tunnustati matemaatikaprofessor Mati Heinlood, kes ülikooli nõukogu otsusega nimetati Eesti Maaülikooli emeriitprofessoriks ja anti kätte Eesti Maaülikooli teenetemedalid, mille laureaatideks on professor Kalev Sepp ja emeriitprofessor Olav Kärt.Aktusel andis rektor Mait Klaassen klaasist tänuraamatu tehnikainstituudile, kes kuulutati „Aasta Tegu 2016“ laureaadiks. „Tehnikainstituut on läbi rahvusvahelise suhtluse intensiivistanud oma teadus- ja uurimistöid olulistes eluvaldkondades nagu energeetika, säästev ja bioenergeetika ning ergonoomika,“ ütles rektor Klaassen. Instituudi aasta suursündmuseks koostöös taastuvenergia keskuse ja Eesti Maaviljeluse Instituudiga oli rahvusvaheline konverents „Biosystems Engineering“, kus 11 riigi esindajad arutlesid ühiskonna jätkusuutliku arengu teemal.Eesti Maaülikooli aasta õppejõu nimetusega tunnustatakse silmapaistvat õppejõudu, kelle tööd hindavad kõrgelt nii üliõpilased kui kolleegid, kelle õppetöö on tulemuslik ja uuenduslik. Maaülikooli aasta õppejõuks nimetati eesti keele lektor Linda Püssa.Eesti Maaülikooli aasta täienduskoolitaja auhinnaga tunnustatakse akadeemilist töötajat, kes on olnud aktiivne koolitaja või täienduskoolituse arendaja. Käesoleva aasta kevadel käivitati maaülikoolis veevarustuse- ja kanalisatsiooniinseneride ning hüdrotehnikainseneride täienduskoolitused, mida arvestatakse ehitusinseneride kutse taotlemisel. Tänu nendele kursustele pälvis maaülikool Eesti Ehitusinseneride Liidu tunnustuse kui ehitusinseneride koolitaja Lõuna-Eestis. Kursuste korraldamisel täitis võtmerolli veemajanduse osakonna teadur Egle Saaremäe, kes nimetati maaülikooli aasta täienduskoolitajaks.Teaduse populariseerimise auhinna konkursi võitjaks kuulutati projekt „Aasta Lind“ vanemteadur Ülo Väli juhtimisel.

Tänavused Maaülikooli aasta vilistlased on Külli Annamaa ja Margus Ameerikas

Rakendusteaduse auhinna konkursi võitjaks tunnistati projekt „Täppisbiotõrje ja tolmeldamine mahepõllumajanduses“. Projektijuhiks on professor Marika Mänd, projekti põhitäitjad on Reet Karise ning doktorandid Riin Muljar ja Gerit Dreyersdorff.

Ülikoolisisese koostööprojekti auhinna konkursi võitjaks tunnistati veterinaarmeditsiini ja loomakasvatuse instituudi vesiviljeluse osakonna ja põllumajandus- ja keskkonnainstituudi limnoloogiakeskuse koostöös välja töötatud bakalaureuse õppekava „kalandus ja vesiviljelus“.Eesti Maaülikooli aasta vilistlasteks nimetati Külli Annamaa ja Margus Ameerikas.

Maaülikooli aastapäevaaktus
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960