Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 17. oktoober 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Dotnuva Batic kutsub demopäevale

Dotnuva Batic kutsub demopäevale
Foto: Dotnuva Batic
Neljapäeval, 20. oktoobril kell 12.00, toimub Annikoru Teraviljakeskuses künniproff Urmas Leesi eestvedamisel ISOBUS adra i-Plough® demopäev. I-atra veab Case IH Optum 300 CVX.

Isobus ripp-pöördader Kverneland 2500 i-Plough® võimaldab ideaalse künni saamiseks teha kõiki reguleerimisi otse traktori kabiinist. Isobus monitoril on kõik reguleeritavad kohad selgelt näha ning reguleerimisi on sõrmeliigutusega ka lihtne teostada.

Rohkelt uuendusi on ka adra mehaanilise poole peal ja konstruktsioonis, mis kõik kergendavad künnimehe elu ja parendavad töökvaliteeti.

Näitusel Agritechnica 2015 võitis Kverneland 2500 i-Plough® tiitli „Machine of the Year“ ehk „Aasta masin“.

Rohkelt uuendusi on ka adra mehaanilise poole peal ja konstruktsioonis, mis kõik kergendavad künnimehe elu ja parendavad töökvaliteeti.

Traktorit Case IH Optum 300 CVX iseloomustab kaasaegne disain, väga hea manööverdusvõime, suurepärane massi ja võimsuse suhe ning efektiivsus. Seerias on kaks mudelit nimivõimsustega 270 hj ja 300 hj, mõlemad astmevaba käigukastiga. Demopäeval on kasutada 300 hj traktor.

Annikoru Teraviljakeskus, Rannu Seeme OÜKonguta vald, TartumaaGPS koordinaadid: 58°16'34.4"N 26°18'21.5"E

Masinatel on FPT 6.7-liitrised eVGT-turboga mootorid, mida on uue seeria jaoks oluliselt täiustatud ning vastavad Stage IV heitgaasinõuetele. Kütuse säästmiseks töötab mootor tühikäigul 650 p/min. Mootorite hooldusvälp on 600 töötundi nagu teistelgi Case IH traktoritel. Hüdrosüsteemi toidab pump tootlikkusega 165 või 220 liitrit minutis. Tagumise rippsüsteemi tõstevõime on kuni 11 058 kg ning esimesel 5821 kg.

Et ilma tankimata saaks teha võimalikult pikki tööpäevi, on küttepaagi maht uuel seerial suurem kui konkurentidel - koguni 630 liitrit. AdBlue paak on 96 liitrit. Traktori tühimass on suhteliselt väike (10,5 tonni) ning see võimaldab töötamist raskemate ripphaakeriistadega. Lubatud täismass 16,0 tonni. Tagarehvid võib valida suurusega kuni 900/60 R42 (läbimõõt 215 cm), et kõik hobujõud saaks efektiivselt kasutatud ning surve põllupinnale oleks optimaalne. Sõites nii suurte rehvidega kiirusega 50 km/h, töötab mootor pööretel ainult 1600 p/min. Soovi korral saate tellida ka ABS pidurid.Kindlasti väärib tähelepanu uus pilkupüüdev disain ning mugav ja vaikne kabiin. Standardvarustuses on kabiinivedrustus, automaatne kliimaseade, nahkkattega rool, elektrilised tahavaatepeeglid, tagumine 4-kiiruseline käitusvõll, LED-tulede pakett, HMC II põlluotsaautomaatika, ISOBUS Class II jpm. Kabiinis on AFS Pro 700 monitor, mille abil on lisaks paljudele muudele funktsioonidele ka näiteks võimalik jälgida rehvide rõhku nii traktoril kui haakeseadmel (kuni 16 rehvi). Lisana on võimalik tellida ka täiustatud ISOBUS Class III süsteem, mis  võimaldab ISOBUS-ühilduval haakeseadmel juhtida traktori tööd.Kiirel hooajal saate Optum CVX-iga muretult tööd teha ka pimedas. Standardvarustuses on 8 LED-valgustit (1000 lumen) kabiini ülaservas, neist siis 4 ees ja 4 taga. Aga lisavarustusena saate traktorile tellida koguni 14 HiLED-valgustit (1800 lumen)

Dotnuva BalticTel. 6612800Email. [email protected] 

Taha võimalik paigaldada kuni 5 hüdroväljavõtet. Tagumise käitusvõlli kiiruste (540/540ECO/1000/1000ECO) lülitamine toimub elektriliselt, mitte trossidega.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960