Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 1. november 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Piimatootjate toetuseks loodi Eesti piima sihtkapital

Piimatootjate toetuseks loodi Eesti piima sihtkapital
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ja jaekaubanduskett Maxima Eesti allkirjastasid eile, 31.10., Tallinnas kokkuleppe Eesti piima sihtkapitali loomiseks, eesmärgiga toetada kodumaise piimatootmise jaoks olulisi teadus-arendusprojekte.

Tammsaare pargis toimunud ettevõtmisega tõmmati joon alla ka üleriigilistele piimatalgutele, mille eesmärgiks oli väärtustada kodumaist piimatootmist ja toetada Eesti piimatootjaid. Sel puhul pakkusid linnarahvale värsket piima Kaja Piirfeldt Remmelgamaa talust Anijalt, Siim Riisenberg Kehtna Mõisa Osaühingust ning Ly Kivikas Kärdi farmist Kaismalt.

“SA Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi juurde loodud sihtkapitali abil finantseeritakse Eesti piimatootjate arengut soodustavaid teadus- ja arendusprojekte ning kohalike piimatootjate ja maaülikooli koostööd. Toetatavad projektid peaksid andma oma panuse Eesti piimatootjate konkurentsivõime tugevdamiseks,” kirjeldas Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.Piima sihtkapitali kokkuleppele esmaspäeval Tallinnas Tammsaare pargis alla kirjutanud Maxima Eesti ostudirektori Kristina Mustonen sõnul soovib kauplustekett koostöös tarbijatega anda oma panuse Eesti piimasektori arengu toetamiseks.“Alates oktoobri keskpaigast on kõigil ostjatel olnud võimalus soetada piimatootjate toetuseks “Joon Eesti piima!” külmkapimagneteid ja rinnamärke ning esimese kahe nädalaga on sihtkapitali tarbeks juba kogunenud üle 6000 euro,” ütles Mustonen. “Maxima Eesti annetab magnetite ja märkide müügist saadud tulu sihtkapitalile stipendiumite ja toetuste väljaandmiseks.”Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimehe Roomet Sõrmuse sõnul kuulutatakse sihtkapitali kogunenud vahendite kasutamiseks välja avalik konkurss, mille raames väljaantavatele stipendiumitele ja toetustele saavad kandideerida kõik Maaülikooli instituudid, teadlased ja üliõpilased ning aga ka teised juriidilised ja füüsilised isikud.Selle üle, millised projektid toetust saavad, otsustab SA Eesti Maaülikooli Joosep Tootsi Fondi nõukogu kinnitatud komisjon, millesse kuuluvad põllumajandus-kaubanduskoja, maaülikooli ja Joosep Tootsi fondi esindajad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960