Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 23. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ponsse metsatehnika - tuntud ja hinnatud metsameeste poolt

Ponsse masina koolitus
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht
Metsatehnika tootja Ponsse on aastatega saavutanud oma toodetega turuliidri positsiooni. Edu kohalikul turul toovad töökindlad, efektiivsed ja juhisõbralikud masinad. Lisaks toetab masinapargi toimimist tasemel varuosabaas, spetsialiseerunud hooldusmeeskond ja laialdane hooldusvõrgustik. Märkimisväärne on see, et tänavu veebruaris müüdi 12000s Ponsse metsamasin

Uurisime, mis on Ponsse eduloo taga, sest nende ajalugu Eestis on olnud küllaltki mitmepalgeline. Edukad algusaastad viisid peale majanduskriisi esindaja vahetuseni ning uuesti taastuval turul ei saanud praegune esindaja Konekesko samuti õiget suunda kohe kätte.

Ajalooliselt on ju eestlane ikka iseteadja ja -nokitseja olnud ja see mentaliteet oli pikka aega valdav ka metsamasinate vallas. Omal käel ja kättesaadavate komponentidega masinate remontimine oli au asi ja see suhtumine takistas investeeringuid hooldusvõimekuse tõstmisse. Raske on välja tuua mõnda kindlat põhjust, aga kohalikud metsa ülestöötavad ettevõtted on viimastel aastatel oma suhtumist tublisti muutnud. Väärtustama on hakatud nii töö kui puhkeaega, toimunud on spetsialiseerumine ja mis kõige tähtsam, finantsplaneerimine on muutunud täpsemaks.. Ponsse metsamasinate esindajana tunneb Konekesko Eesti tiim, et mida aeg edasi seda rohkem hingavad kohalikud ettevõtted ja Ponsse ka siinsel turul ühes rütmis ning see on omakorda kaasa toonud valdkonda vajalikud investeeringud. 2014 koliti varem Mäekülas paiknenud Ponsse varuosa keskladu Tartusse ja sellest alates on lao mahtu pidevalt kasvatatud. 2016 aasta kevadel valmis Konekesko Tartu masinakeskuses Ponsse metsamasinate remondiks kohandatud töökoja juurdeehitus. Selle investeeringuga on astutud suur samm parema töökvaliteedi poole kus masinaid ei hooldata ega remondita enam metsas vaid töö käib soojas ja kõige vajalikuga varustatud töökojas.

Panustatakse teenindustaseme tõstmisesse

Eesti metsades töötavatele metsamasina operaatoritele pakub Konekesko Eesti  koolitust, mis toimub nende Tartu müügikeskuses.Küsige personaalset pakkumist ning registreerige koolitusele aadressil [email protected]

Rõhk praktilisel õppel.

Ponsse asutati aastal 1970. Ponsse na?ol on tegemist klassikalise perefirmaga, mille omanikeringi tuumiku moodustavad neli venda, kelle omandis on ühtekokku 61,96% ettevõtte aktsiatest ja kellest kolm on ka tehasega igapa?evaselt seotud - kontserni mu?u?gidirektor Jarmo Vidgren, juhatuse esimees Juha Vidgren ja ekspordi juhtimise eest hoolitseja Janne Vidgren.

21 veebruaril anti kliendile üle 12 000s Ponsse metsamasin ScorpionKing

Panustatakse praktilisele õppele.
Foto: Kati Plaamus Konekesko Eesti AS turundusjuht

PONSSE HARVESTERID

PONSSE KOMBINEERITUD METSATRAKTORID

PONSSE LANGETUSPEAD

PONSSE VÄLJAVEOTRAKTORID

Kuidas kõik algas?

Aga välimus osutus petlikuks - Einari Vidgreni masin tegi head tööd, koguni nii head, et andis tehases valmistatud Valmetitele mitu silma ette. Ja kuuldus sellest, et üks Kesk-Soome metsamees on endale ehitanud traktori, mis kõigist seninähtutest peajagu üle, levis kaugemalegi.Tänaseks on Ponsse kasvanud rahvusvaheliseks ettevõtteks, mis omab ülemaailmselt 11 tütarettevõtet ning teeb koostööd 26 edasimüüjaga. Ponsse peakorter on endiselt Kesk-Soomes Vieremäl, samas kohas kus 1970 aastal ettevõte asutati. Ponsse aktsiad on noteeritud NASQAQ OMX Nordic börsinimekirjasSuured investeeringud Soomes.

"See investeering tagab meie toodete ja tootmise kvaliteedi igas olukorras. Me püüdleme suurema tootlikkuse ja paindlikkuse poole. Nõudlus Ponsse masinate järele on suur ja metsatööstuse tulevik paistab helge paljudel meie turgudel," ütles investeeringuvajadust kommenteerides Ponsse Plc president ja tegevdirektor Juho Nummela. Tema sõnul on viimase viie aasta jooksul Ponsse investeerinud rajatistesse ja masinatesse kokku 87 miljonit eurot. "Järgmise kahe aasta jooksul investeerime veel 28-32 miljonit eurot tootmisarendusse."

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960