Autor: Marge Ugezene • 1. juuni 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda poeg surus Tere nurka

Kruuda poeg surus Tere nurka
Foto: Internet
Tere piimatööstuse endise omaniku Oliver Kruuda poeg surus ettevõtte nurka, misjärel pidi firma rahakotirauad avama.

Peamiselt rallisõitjana tuntust kogunud Karl Kruuda istus Tere nõukogus napilt aasta aega. Nõukokku tuli ta 2015. aasta novembris ja lahkus sealt läinud aasta oktoobris. Tere ja Kruuda vahel tekkis tüli, mis viis lõpuks kohtuteele.

Tere andis alla

Märtsi keskel pandi paika istungiaeg, mis jäi sellesse nädalasse. Kohtusaalis vaidlemist aga ei näe, sest Tere andis märtsis Kruudale järele ja nõustus nende vastu esitatud hagiga. Miks vaieldi, on siiani selgusetu. “Ma ei soovi sellest üldse rääkida. Ma ei taha, aitäh,” sõnas Kruuda.

Tere peab nooremale Kruudale maksma veidi üle 34 000 euro. Lisaks antud summale tuleb Terel tasuda viivist ja maksta üle 1300 euro ulatuvaid menetluskulusid.

Pärast Kruuda nõukogust lahkumist asus ettevõtte juhatuse liikmeks Aivar Rehe, kes üleval olnud vaidlust ei kommenteeri, viidates konfidentsiaalsuslepingule. Küsimustele keeldus vastamast ka praegune Tere juht Margit Talts.

Aivar Rehe koos senise nõukoguga astus tagasi selle aasta märtsis. Nõukogu kutsus tagasi Tere pankrotihaldur vandeadvokaat Maire Arm. Ta valis uue nõukogu, kuhu kuuluvad Pharma Holding OÜ juhatuse esimees Katre Kõvask, Kamakamaka OÜ juhatuse liige Erik Haavamäe ning Ellex Raidla partner Sven Papp. Nõukogu määras Tere uueks juhiks varem Maag Gruppi juhtinud Taltsi.

Maag Tere jahil

Uudiseid oli märtsikuus veel. Nimelt esitas Maag Grupp taotluse Tere ülevõtmiseks. Loa saamise järel plaanib Maag ühendada Tere Farmi Piimatööstusega ja laiendada Farmi tegevust. Ostutehingu tarbeks asutas Maag uue äriühingu MG Piima Invest.

Maag märkis koondumise kokkuvõttes, et tehinguni viisid saneerimisel Tere ja selle pankrotis emaettevõtja Elveda finantsraskused – need tingisid vajaduse leida firmale uus strateegiline omanik.

Märtsi alguses teatas Maag Grupp veel, et ostis Nordealt ja DNB Pangalt Tere ja Terega seotud firmade laenunõuded ning sai Tere suurimaks võlausaldajaks. Samal päeval vahetas pankrotihaldur Maire Arm välja nõukogu koosseisu.

Võtab aega

Konkurentsiamet alustas aprillis omanikuvahetuse asjas lisamenetlust, et koguda rohkem andmeid. Otsuse tegemiseks on ametil aega neli kuud.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960