Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 18. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Agritransport Logistics investeeris uude autoparki

Agritransport Logistics investeeris uude autoparki
Foto: Agritransport Logistics
Kiirel viljavõtuajal on põllumees sageli kimpus koristatu operatiivse transportimisega kuivatisse. Nüüd aga on transporditeenuse ostjail kindlasti kergem asju planeerida, sest Tartus tegutseva Agritransport Logistics OÜ masinapark täienes kümne uue ja kaasaegse veoautoga. Investeeriti 1,5 miljonit eurot.

See aasta on ettevõtte jaoks väga oluline, sest õnnestus teha 1,5 miljoni euro suurune investeering uude masinaparki. Nimelt asendati kõik vanad autod tutt-uute Volvo esininade ja Schmitz haagistega, mille tulemusel on see tänaseks suurim nii kergete viljaveoautode park terves Baltikumis. Kokku on firmal nüüd 13 autot puistekauba veoks.

"See investeering tehti efektiivsuse tõstmiseks. Uutel masinatel on väiksem kütusekulu, kokkuhoid on ligi ¼ võrreldes vanade autodega. Saame senisest ligi 10% rohkem kaupa peale laadida, sest autode kaalud on viidud miinimumini," selgitas Agritransport Logistics OÜ juhatuse liige Rainer Puhk.

Ta lisas, et aeg muutub ja tehnoloogia areneb kiirelt, sestap on oluline selle kõigega sammu pidada. "Ümberringi areneb kõik väga kiiresti ning tuleb ajaga kaasas käia ja elada tulevikus, mitte minevikus. Uute autodega saabub ka uus IT-terviklahendus, mis tähendab, et peale vedu tulevad kauba saatelehed automaatselt kontorisse ja arve väljastatakse samuti mõne klikiga. Varasemalt oldi selles mõttes kiviajas, sest oodati paberkandjal eelmise nädala vedude lehti ning saatelehti. Need trükiti käsitsi arvutisse ning saadeti arved välja. Nüüd saavad kliendid kiirelt info ning autojuhid saavad operatiivselt töökäske, läbi mille paraneb oluliselt veo teenusepakkumise kvaliteet tervikuna," rääkis Puhk ning täiendas, et uus autopark sai kokku pandud vastavalt ettevõtte enda ja klientide vajadustele ja mõeldi loomulikult ka juhtide mugavusele töö- ja puhkehetkel.

Uus autopark
Foto: Agritransport Logistics

Agritransport Logistics OÜ, algse nimega Viljavedaja OÜ, on 2000. aastast teinud veokoostööd väga paljude põllumajandusettevõtetega. 2005. aastal gasellettevõtteks tituleeritud Viljavedaja on vedanud eksklusiivselt ainult põllumajandustooret Eestis, praegu ka Lätis, Leedus ja Soomes. 

Agritransport Logistics kogu töökas kollektiiv
Foto: Agritransport Logistics

"Agritranspordi klientideks on kõik põllumajandustoorme kokkuostjad, traderid, sööda-ja toidutehased ja farmerid. Agritransport Logisticsi töö ei ole hooajaline, kuna loomad ja inimesed söövad ning tehased jahvatavad aastaringselt. Suurimad kliendid on Eestivili AS ja Agritrading Company AS, kes kuuluvad Agritranspordiga samasse gruppi," sõnas Puhk.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960