Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 13. aprill 2018

Eesti ja Soome otsivad koostöövõimalusi biomajanduses

Eesti ja Soome otsivad koostöövõimalusi biomajanduses
Autor: Maaeluministeerium
Täna, 13. aprillil kell 10:30 kuni 15:00 toimub Soome suursaatkonnas Eesti–Soome biomajanduse ja toidu seminar, kus mõlema riigi ametiasutuste esindajad ja teadlased vahetavad mõtteid biomajandust ning toitu puudutavatel aktuaalsetel teemadel ning otsivad valdkondades koostöövõimalusi.

„Senisest tihedam koostöö biomajanduse vallas on oluline nii Eesti kui ka Soome jaoks,“ sõnas maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsler Toomas Kevvai.

Biomajandus on taastuva biomassi tootmine ja muutmine peamiselt toiduks, söödaks või ka muudeks biotoodeteks ning bioenergiaks.

Biomajandus hõlmab peaaegu kõiki tööstus- ja majandussektoreid. Peamiselt põhineb see siiski põllumajandusel, kalandusel ja metsandusel ning nendega seotud tööstustel, mis toodavad, majandavad või kasutavad muul moel bioloogilisi ressursse (näiteks toidu-, sööda-, kiu-, paberi-, energia-, keemia-, biotehnoloogiatööstus).

„Meie jaoks on see tähtis eelkõige selle pärast, et Soome on maailmas biomajanduse valdkonnas üks eesrindlikumaid riike, kes on hetkel rakendamas oma vägagi ambitsioonikat biomajanduse strateegiat. Eestis oleme just praegu välja töötamas põllumajanduse ja kalanduse arengukava aastani 2030, seetõttu on meil kindlasti midagi ka soomlastelt kõrva taha panna,“ lisas asekantsler.

Tänasel seminaril käsitletakse peaasjalikult koostööd teadus- ja arendustegevuse valdkonnas ning kaardistatakse administratsioonide koostöökohti. Päevakavas on järgmised teemad:• Soome biomajanduse strateegia rakendamine: kavast praktikasse• Toidu kuvandiloome: võimalused EL põhjaosa mõõdikute väljatöötamiseks• Põllumajandus-kalandussaaduste ekspordivaade: koostöövõimalused, mahetootmine• Teadlastevaheline koostöö biomajandusvaldkonnas: võimalused ühisteks teadusprojektideksSeminari korraldavad Soome suursaatkond ja Maaeluministeerium.

Jaga lugu
Pollumajandus.ee suurtoetajad:
Pollumajandus.ee toetajad:
Sigrid SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 14 990
Kim LaanveeReklaamimüügi projektijuhtTel: 588 07 751