Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 9. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ka sel aastal on võimalik toetuste taotlemisel kasutada tasuta nõuannet

Maaelu Edendamise Sihtasutuse kontor Viljandis.
Foto: Postimees/Scanpix
7. mail 2018 allkirjastasid Maaeluministeeriumi ja Maaelu Edendamise Sihtasutus (MES) 1. juulil 2015. a sõlmitud käsunduslepingu nr 180 muutmise kokkulepe, et võimaldada kasutada põllumajandustootjatel/maa valdajatel kalendriaastas kaks tundi tasuta nõustamisteenust.

Maaeluministeeriumi toiduohutuse ning teaduse ja arenduse asekantsleri Toomas Kevvai sõnul on kõigi ühine huvi, et toetuste taotlemine oleks sujuv ja taotlejatel oleks vajalik tugi, mis hoiaks ära uute teenuste kasutamisest tulenevad ebatäpsused. „Ministeeriumile on oluline, et võimalikult paljud toetuste taotlejad, aga ka teiste e-teenuste kasutajad saaksid nõu, kuidas neid teenuseid efektiivselt ja vigadeta kasutada,“ lisas Kevvai.

„PRIA on järjest üle minemas elektroonilisele toetuste taotlemisele. Põllumajandustootjad, kel pole elektrooniliste taotlustega veel piisavalt kogemusi, vajavad aga toetuse taotlemisel asjatundlikku abi. Seetõttu jätkab Maaeluministeerium MES-i nõuandeteenistuse kaudu selle võimaluse pakkumisega. Teenus on klientidele kalendriaastas kahe tunni ulatuses tasuta,“ märkis Toomas Kevvai. 

Muutmise kokkulepe annab võimaluse hüvitada toetuse taotlemisega, sealhulgas elektrooniliste andmekogude kasutamise nõustamisega seotud nõustamisteenuse maksumus 100% ulatuses ühe kliendi kohta kuni kaks tundi kalendriaastas. Nõustamisteenust, mis ületab kahte tundi kalendriaastas, toetatakse 90% teenuse maksumusest. Seni oli toetuse taotlemise nõuandeteenuse toetusmäär 80% teenuse maksumusest. Toetust ei saa taotleda rohkem kui 1500 eurot teenuse kohta.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960