Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 25. juuni 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Priit Puuorg üliedukas Euroopa künnivõistlustel

Priit Puuorg üliedukas Euroopa künnivõistlustel, Kaspar Järvalal 19. koht
Foto: European Ploughing Federation
Kaspar Järvala künniklubi esindaja Priit Puuorg saavutas 23.-24. juunil Venemaal Suzdalis peetud Euroopa künnivõistlustel 5. koha. See on Eesti kündjate parim tulemus tiitlivõistlustel.

35. Euroopa künnivõistlustel osales 11 riigist 21 kündjat. Võitis Liam O´Driscoll Iirimaalt, kes kündis Massey Fergusoni traktoriga ja Kvernelandi adraga. Priit Puuorust, kes kündis New Hollandi masina ja Kvernelandi adraga, olid eespool ainult Iirimaa ja Põhja-Iirimaa kündjad – David Wright, James Coulter ja Dan Donnelly. Kaspar Järvala, kes samuti Eestit esindas, saavutas 19. koha.

Varasemalt on Kaspar Järvala kündnud EM-l 2014. aastal. Priit Puuorg võistles EM-il 2016. aastal Šotimaal, kus saavutas 9. koha. Tookord võistles meie noor künnimees tippkündja Roland Coulteri traktori ja adraga, millele eelnes nädalane treening maailma tipu juhendamisel.

Kaspar Järvala künd
Foto: European Ploughing Federation

Priit Puuorg alustas künnivõistlustega Kehtna Majandus- ja Tehnoloogiakoolis õpingute ajal 2006. aastal, 2008. aastal jõudis ta Eesti noorte künnimeistriks ning jätkas tavaatrade meistrite klassis. Staazikate künnimeistrite Raido Kunila, Indrek Zilenski ja Kaspar Järvala kõrval seal Priit Puuorg esikolmikusse ei mahtunud. 2013. aastast võistleb Puuorg pöördatrade meistrite klassis pakkudes konkurentsi 11-kordsele Eesti meistrile Jüri Laiale.

 

Venemaal on oldud künnis edukad. Kehtna künnitiim on neljal korral osalenud Venemaa lahtistel künnivõistlustel. Priit Puuoru parim koht on olnud III koht 2015. aastal. 2016. aastal võitis Kaspar Järvala V lahtistel Venemaa künnivõistlustel esikoha Põhja-Iirimaa esindaja Roland Coulteri ja Inglismaa kündja Mickle Chappeli ees. 2017. aastal jäi ta seal teiseks.

Just kogemuste omandamiseks on Kehtna künnimehed otsinud võimalusi välisvõistlustel osalemiseks. Tehnikafirmas Rodnas OÜ töötavad mehed on aktiivsed ka Eesti künnivõistlustel nii kündjate kui korraldajatena.

 

Heino Laiapea

Kaspar Järvala künniklubi

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960