Autor: Põllumajandus.ee • 9. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andres Talijärv hakkab tööle Erametsaliidu tegevjuhina

Eesti Erametsaliidu juhatus kinnitas Andres Talijärve liidu tegevjuhi ametisse juuni lõpus ja tööle asub ta alates 1. augustist.
Andres Talijärv esinemas Valgamaal Kaara talu metsapäeval tänavu mais.
Foto: Kaara talu

Andres Talijärv on keskkonnaministeeriumi endine kantsler, kelle ametiaeg tänavu lõppes ja kes uueks ametiajaks enam ei kandideerinud. Varem on ta töötanud abimetsaülemana, metsaülemana, peametsaülemana, olnud pärast Eesti taasiseseisvumist keskkonnaministeeriumi metsaameti peadirektorina Eesti metsanduse kõikide suurte ümberkorralduste juures. Pärast metsaameti reorganiseerimist oli ta ministeeriumis metsaosakonna juhataja, seejärel seitse aastat metsatööstusliidu tegevdirektor. Erasektorist naasis ta ministeeriumi, kus oli neli aastat metsanduse ja looduskaitse asekantsler ning viis aastat kantsler.

Küsimusele, miks ta nüüd riigimetsanduse asemel erametsanduse valis ja mitme tööpakkumise seast just erametsaliidu oma vastu võttis, vastas Andres Talijärv, et tema jaoks on metsandussüsteem üks tervik, kus ta ei eraldaks riigi- ja erametsandust, vaid peab kõige tähtsamaks valdkonna tundmist.

„Ma olen alati olnud seda meelt, et inimesed peaksid tegelema sellega, mida nad on õppinud ja mida oskavad. Mina olen metsandust õppinud ja kogu elu metsanduses töötanud. Arvan, et mul on teadmisi, mida saan metsanduse edendamiseks kasutada,” ütles Andres Talijärv.

Hetke tähelepanu vajavaks küsimuseks peab erametsaliidu uus tegevjuht muu hulgas metsanduse mainet. „Metsandusest räägitakse väga palju, aga paraku on ses palju pooltõdesid ja lausa valet, metsas toimetajaid on ülekohtuselt mustatud. Tahan aidata kaasa metsanduse maine parandamisele.”

„Eesti Erametsaliit on teinud oma 26 aasta jooksul läbi märkimisväärse arengu. Liikmeskond on eriti just viimasel aastakümnel jõudsalt kasvanud ja liikmete metsamaa moodustab juba kolmandiku kogu erametsamaa pindalast. Et Andres Talijärv meie pakkumise vastu võttis, kinnitab liidu tugevat taset ning lisab edasimineku kindlust. Meie peamine siht on säilitada metsaomanike tegevusvabadus ja õigus eraomandile,” ütles erametsaliidu juhatuse esimees Mikk Link.

Eesti Erametsaliit on erametsaomanike esindusorganisatsioon, kelle liikmeteks on metsaühistud. Erametsaliidu eesmärk on kaitsta ja esindada metsaomanike huve, et tagada omanike tegevusvabadus metsade jätkusuutlikul, säästlikul ja tulutooval majandamisel.

Praegu kuulub erametsaliitu 22 metsaühistut, kellel on kokku 7300 metsaomanikust liiget ja liikmete omandis on kokku 370 000 ha metsamaad.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960