Autor: Põllumajandus.ee • 16. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Avatud talude päevale antakse avapauk 21. juulil

21. juulil kell 12 antakse Juurimaa Tallis järgmisel päeval toimuvale avatud talude päevale väärikas avapauk, millest osa võtma on oodatud kõik huvilised.

„Juba 22. juulil toimub neljas üle-eestiline avatud talude päev, kus oma uksed avab pea 300 talu ja põllumajandustootmist. Kuigi laupäev on enamikule taludele kiire ettevalmistuspäev, siis tahtsime siiski ka neile võimaluse anda avatud talude päeva avaüritusest osa võtta, seetõttu toimubki avatrall päev varem,“ sõnas avatud talude päeva projektijuht Kertu Kärk.

„Ootame kõiki koos perega avatud talude päeva väärikalt sisse juhatama. Oleme ette valmistanud programmi, kus vaatamist ja kuulamist on igaühele. Juurimaa Talli pererahvas on lahkelt nõus oma kauneid hobuseid tutvustama, PÄTS Sahver annab maitsta värskeid leivatooteid ning meelelahutuse eest hoolitsevad Duo Malva & Priks ja Rohke Debelakk,“ lisas Kertu Kärk.

„Tulge veetke koos sõpradega üks tore päev hobuste ja teiste koduloomade seltsis. Näha saab vahvat hobuste kadrilli ja tutvustame Eestist pärit hobusetõuge. Ootame teid avali südamega,“ kutsus Kristiina Raudnagel Juurimaa Tallist.

Üritusel edastavad oma tervitussõnad maaeluminister Tarmo Tamm, Eestimaa Talupidajate Keskliidu nõukogu esimees Kalle Hamburg ja Krista Kõiv Põllumajandusuuringute Keskuse maaelu võrgustikutöö osakonnast. Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja põllumehi esindab kõnega Rapla Põllumeeste Liidu juhatuse esimees Erki Uustalu.

Sissepääs üritusele on kõigile tasuta. Lisaks põhiprogrammile on võimalik sularaha eest proovida Pärnumaa maitseid, külastada kohvikut, osta käsitööd ning sõita ponidega. Juurimaa Tall asub Raplamaal Märjamaa vallas Loodna külas.

Hetkeseisuga osaleb 2018. aastal avatud talude päeval 299 talu ja põllumajandustootmist.

Avatud talude päeva korraldavad Maaeluministeerium, Põllumajandusuuringute Keskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960