Autorid: Põllumajandus.ee , põllumajandus.ee • 20. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

INTRAC Eesti sisenes jõuliselt põllumajandustehnika sektorisse

Massey Fergusoni traktoreid müüb INTRAC Eesti
Foto: INTRAC Eesti
Tuntud ehitus- ja metsatehnikamüüja INTRAC Eesti AS sisenes 2016. aastal põllumajandusmasinate turule ning on põllumajandusseadmete valikut jõuliselt laiendamas. Ettevõtte portfellis on Massey Fergusoni traktorid, kombainid ja frontaallaadurid, Dal-bo põllurullid ning Kongskilde mullaharimisseadmed. Uudisena on lisandunud ka heinatehnika ja söödamikserid.

„Oleme tänaseks toimetanud põllumajanduses juba kaks aastat. Võime tõdeda, et kuigi konkurents selles sektoris on väga tugev, on meis potentsiaali pakkuda nii traktoreid kui ka lisandväärtust erinevate põlluharimisseadmete näol. Tänavu oleme esimese poolaastaga teinud terve eelmise aasta käibe, mis näitab, et põllumehed on hakanud meid usaldama,” räägib INTRAC juhatuse esimees Tanel Teimann.

Ettevõtte sisenemine põllumajandusvaldkonda sai alguse Massey Fergusoni traktoritest, kui tehas valis nad enda esindajaks Eestis. Müües aga traktoreid, on mõistlik ja põllumehe jaoks mugav, kui lisaks pakub sama partner ka muid seadmeid, leiab ettevõtte põllumajandustehnika tootejuht Tarmo Heidemann.

Massey Fergusoni traktoreid müüb INTRAC Eesti võimsusevahemikus 75–400 hobujõudu. Traktoritele on mugav ja lihtne liita juurde erinevat mullaharimistehnikat. Müüduimad on Dal-bo põllurullid, millega rullitakse põldu nii kevad- kui ka sügiskülvi korral. Dalbo põllurulle on mõõdus 4,5–24,3 meetrit.

INTRAC võtab esindada ainult sellist tehnikat, mille eest ollakse valmis pea pakule panema
Foto: INTRAC Eesti

Rakendades emaettevõtte AGCO kõiki globaalseid ressursse, esitles Massey Ferguson mullu aasta lõpus ettevõtte suurimat viljakoristusseadmete arendusprojekti. See hõlmas 45 prototüübi ehitamist ning pidevaid kuue aasta jooksul läbi viidud laboratoorseid katseid ning ülemaailmseid väliteste, mille abil mõõdeti tootlikkust kõikides põllukultuurides ning tingimustes.

647-hobujõuline teraviljakombain MF IDEAL 9 Massey Ferguson on tõeline superkombain, mille puhul on raputatud kogu senist kombainiehitust: uus on nii disain, tehnoloogia ja funktsioonid kui ka mugavusaste. Avaraima viljapeksupindala, mahukaima viljapunkri ning kõrgeim tühjendamiskiirusega kombain sai ka mullu Saksamaa põllumajandusmessil Agritechnica pärjatud kõrge autasuga.

„Valikus on nii silerullid kui rihvelrullid. Silerull on mõeldud rohkem heinamaade rullimiseks ja ketastega rull põllumaadele, kuid kasutusviise on erinevaid,” täpsustab Heidemann. „Dal-bo rullide plussideks on lihtne ülesehitus ning tugev kvaliteet. Oleme aru saanud, et põllumees ei otsi kergemaks tööks keerulist seadeldist, vaid hindab lihtsaid tooteid.”

Dal-bo kvaliteedis saab tõesti kindel olla, sest ketastele annab tehas 6-aastase ja raamidele 3-aastase garantii. Lisaks müüb INTRAC ka Kongskilde mullaharimisseadmeid. Väga tugev tootegrupp on Kongskilde puhul just adrad – tootevalikus on nii rippes-, järelveetav- kui ka pöördader, mis on varustatud hüdrauliliste kivikaitsmetega.

Uudistooted: heinatehnika ja söödamikserid

„Uudisena on meie tooteportfelli tasapisi lisandunud ka Massey Fergusoni heinatehnika – ühe-, kahe- ja neljakettalised vaalutid, kaarutajad, trummel- ja ketasniidukid ning nii fikseeritud kui ka muutuva kambriga heinapressid,” loetleb Teimann. Saksamaal toodetud heinatehnika on tuntud üle maailma ning valmistab tooteid nii väikesele põllumehele kui ka suuremale põllumajandusettevõttele.

Teimann lisab, et INTRAC võtab esindada ainult sellist tehnikat, mille eest ollakse valmis pea pakule panema ning Massey Fergusoni toodang just selline kindel ja kvaliteetne ongi. Õige pea on lisandumas ka Iirimaa ettevõtte Conor tehnika: lägatünnid ning järelveetavad söödamikserid. Conor on spetsialiseerunud kliendipõhilisele tootearendusele – klient ütleb oma soovi edasimüüjale, kes tarnib tehasest otse just täpsete mõõtude ning muude tehniliste näitajatega toote. See annab võimaluse läheneda igale kliendele personaalselt ning pakkuda talle tõesti tema vajadustele vastavaid lägatünne ja söödamiksereid.

Põllumehe tulevik on täppisviljelus

Heidemanni sõnul on nii suure kui ka väikese põllumehe tulevik täppisviljelus ja GPSil põhinevad lahendused, mis annavad võimaluse teha asukohapõhist väetamist ning külvi. „Näiteks Fieldstari puutetundliku ekraaniga süsteem võimaldab teha asukohapõhist väetamist. Terminali tuleb sisestada väetamiskaardid ning ülejäänud töö teeb põhimõtteliselt traktor ära.

Täppisviljelus on investeering, mis võimaldab võimalikult vähese rahaga teha võimalikult efektiivselt tööd.” Arvutage ise – kui masin väetab täpsusega 1,5 cm, nii et topeltväetamist, topeltkülvi ja ülekatteid ei teki, toob see kaasa märgatava rahakokkuhoiu! Lisaks on oluline kokkuhoid ka tööjõu- ning kütusekuludelt,” selgitab Heidemann.

Kõigi põnevate lahenduste kohta annavad INTRAC Eesti spetsialistid nõu üle Eesti oma esindustes Tallinnas, Tartus, Pärnus, Jõhvis ja Kuressaares. Lähiajal on ettevõttel korraldada põllupäevad, kuhu tuuakse tutvumiseks ja proovimiseks välja nii traktorid, nende lisaseadmed kui ka heinatehnika.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960