Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kehtnas selgub Eesti künnimeister

Käesoleva aasta Eesti künnimeistrivõistlused toimuvad 14.-15. septembril Kehtnas. Ürituste peakorraldajateks on Eesti Künniselts, Kaspar Järvala Künniklubi, Kehtna Vald ja Kehtna Kutsehariduskeskus. Osalejad ja toetajad on paljud põllumajandusega seotud firmad ning kohalikud asutused ja ettevõtted.
Tule künnivõistlustele!
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Samaaegselt künnivõistlustega saab messi Tehnika Teeviit raames näha erinevaid põllumajandus- ja rasketehnika töödemonstratsioone. Kõik firmad on väljas arvestusega, et soovijad saavad masinaid reaalses töös nii näha kui proovida.

Künnivõistlused ja muud üritused toimuvad Kehtna Mõisa OÜ kasutatavatel põldudel ning just nüüd on neil ka valminud uus laudahoone. 14. septembril kell 12.30 toimub uue laudakompleksi pidulik avamine, kus osalevad nii võistukündjad, kui teised huvilised.

Eesti põllumajanduse, puhta toidu ja künni propageerimiseks toimub ka traditsiooniline

VIP-künnivõistlus, milles osalevad tuntud inimesed, kes igapäevaselt otseselt põllumajandusega kokku ei puutu, nagu eurosaadik Indrek Tarand, helilooja-laulja Tõnu Raadik, toiduliidu juht Sirje Potisepp jt.

Traktor pulling on vaatemänguline võistlus tehnikahuvilistele. Eesmärgiks on traktorite ehitamine taoliselt, et nad järjest raskemat koormat võimalikult kaugele suudaksid vedada. Eesti selle ala entusiastid peavad omavahel suve jooksul mitmeid võistlusi ning lõppetapp toimub Kehtnas laupäeval algusega 13.00. Reedel toimuvad treeningud ja demonstratsioonesinemised.

Lisaks toimub mitmeid täiendavaid demosid ja võistlusi. Näiteks on väljapanekuga kohal Eesti Põllumajandusmuuseum, toimub künd vanatehnikaga ja toimuvad hobukünnimeistrivõistlused.

Võimalik on soovijatel tutvuda erinevate Kehtna asutuste ja ettevõtetega.

Päevakava:

Reede, 14. september:

13:30-18:00 Tehnika Teeviit 2018 (põllumajandustehnika ja rasketehnika töödemonstratsioonid, kaitseväe ja päästeameti tehnika)

12:30 OÜ Kehtna Mõisa uue loomakasvatuskompleksi avamine, traktorite paraad läbi Kehtna, pidupärja asetamine künnikivile.

13:30 Eesti Künnimeistrivõistluste lipu heiskamine põhiplatsil

14:00-18:00 Eesti künnimeistrivõistlus kõrrepõllul

14:00 Avavagu, VIP-de künnikoolitus ja künnivõistlus

15:00 Künnikoolitus (nuti-ader)

15:00 TractorPulling ehk traktorite veodemod

15:00 Ekskursioonid soovijatele Kehtna asutustesse ja firmadesse: OÜ Kehtna Mõisa piimafarm, lahtiste uste päevad Kehtna Kutsehariduskeskuses jne.

13:30-17:00 Vanatehnika näitus

Laupäev, 15. september:

10:00-16:00 Tehnika Teeviit 2018 (põllumajandustehnika ja rasketehnika töödemonstratsioonid, kaitseväe ja päästeameti tehnika), vanatehnika näitus, lasteala

09:00-12:30 Eesti künnimeistrivõistlus rohumaal

Vanatehnika künnimeistrivõistlus

11:00 Hobukünnimeistrivõistlus

11:30 Ekskavaatorijuhtide võistluse algus

12:00 Hoburakendi võistluse esitlus

13:00 TractorPulling võistlus

14:00 Ekskursioonid soovijatele Kehtna asutustesse ja firmadesse: OÜ Kehtna Mõisa piimafarm, lahtiste uste päevad Kehtna Kutsehariduskeskuses jt.

16:00 Eesti Künnimeistrivõistluste lõpetamine, autasustamine

Oludest tulenevalt võib korraldaja teha ajakavas muudatusi.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960