Autor: Põllumajandus.ee • 24. september 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Olustveres selgusid 2018. aasta parimad hoidised

22. septembril toimus järjekorras 14. Olustvere hoidistemess, mida külastas tänavu üle 3500 inimese. Külastajad valisid parimaks soolaseks hoidiseks Redissa, magusatest troonis Hapoos ning üllataja tiitliga pärjati Hõõgmahl. Ekspertidest ning tuntud hoidistesõpradest koosnev žürii valis enda lemmikuks peedihummuse.
Olustveres selgus parim hoidis
Foto: Oleg Harchenko

Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli direktori Arnold Pastaku sõnul on rõõm näha, et üritus on populaarne igas vanuses külastajate seas ning aina rohkem noori tunneb hoidistamise ja koduse toidu vastu huvi. „On hea meel, et igal aastal tulevad inimesed välja veelgi põnevamate maitsekombinatsioonidega. Uued ideed nagu ´´Nohusurm´´ ning armastatud porgandimoos on tuule tiibadesse saanud just Olustverest ning ma ei näe põhjust, miks sama ei peaks juhtuma ka selle aasta parimatega,” lisas Pastak.

Žüriisse kuulusid: Eesti restoranikultuuri grand old man Dimitri Demjanov (žürii esimees), Maaleluministeeriumi asekantsler Toomas Kevvai, Riigikogu aseesimees Helir-Valdor Seeder, ettevõtja ja endine tippsportlane Kaido Höövelson, laulja Jaan Elgula, laulja Toomas Lunge, Olustvere Teenindus- ja Maamaanduskooli direktor Arnold Pastak ja Maalehe tarbija lisa „Targu Talita“ vastutav toimetaja Jana Rand.

Lisaks toimus eraldi ka Maalehe hoidistekonkurss, kus valiti välja kolm parimat ja anti välja Maalehe eripreemia. Konkursi parima hoidise valmistasid Pärnumaa Kutsehariduskeskuse õpilased ja nende marineeritud punased sibulad võtab Põltsamaa Felix järgmisel aastal tootmisse.

Kohaliku toidu laada raames oli väljas üle 100 kaupleja, kelle käest oli külastajatel võimalik soetada erinevat joogi- ja söögipoolist. Üritus toimus Eesti toidu kuu raames.

Meelelahutuseks esinesid üritusel Pärnatalu lõõtsapoisid ja ansambel Justament, päeva juhtis Venno Loosaar. Olustvere Poiste juhendamisel toimusid ka põnevad töötoad põhupallidel hüppamisest ja kombainisõidust.

Hoidistemessi ja kohaliku toidu laata korraldab Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool.

MESSI JA LAADA PARIMAD

Soolane hoidis

1. Redissa (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

2. Seeneseljanka (Viivika Sarv)

3. Letšo (Tori Naisteseltsing Lained)

Magus hoidis

1. Hapoos (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

2. Ebaküdooniakreem (Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskool)

3. Mannavahumoos (Källomäe Hobitalu)

Hoidis kategoorias „üllataja“

1. Hõõgmahl (Pärnumaa Kodukant)

2. Hapi (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

3. Õunkond (Kõrveküla maanaiste selts Miina)

VIP hoidise žürii valis oma lemmikuks peedihummuse.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960