Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 9. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Maaülikooli aasta vilistlane on Vahur Tõnissoo

Maaülikooli aasta vilistlane on Vahur Tõnissoo
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Täna, 9. novembril toimunud Eesti Maaülikooli akadeemilisel aktusel kuulutati maaülikooli aasta vilistlaseks Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse liige Vahur Tõnissoo. Palju õnne!

Juba 12. korda kuulutati välja Maaülikooli aasta vilistlane. Aasta Vilistlase nimetuse omistamise eesmärgiks on avaliku tunnustuse avaldamine isikule, kes oma tööalase või ühiskondliku tegevusega osaleb tulemuslikult maaelu ja maamajanduse arendamisel ning teeb koostööd Eesti Maaülikooliga.

Eesti Maaülikooli vilistlaskogu on igal aastal valinud Aasta Vilistlase. Seni on Aasta Vilistlase tiitliga pärjatud järgmised silmapaistvad isikud:

2009 Olev Saveli

2011 Aavo Mölder

2012 Anu Hellenurme ja Kalev Kreegipuu

2013 Juhan Särgava ja Ahto Vili

2014 Tanel-Taavi Bulitko

2015 Roomet Sõrmus

2016 Külli Annamaa ja Margus Ameerikas

2017 Madis Ajaots2017 Arnold Rüütel – EMÜ vilistlaskogu auliige

2018 Vahur Tõnissoo

 

Eesti Maaülikooli vilistlaskogu juhatusse kuuluv Jaan Õunapuu sõnas Aasta vilistlast välja kuulutades, et tänavune tiitlisaaja on palju panustanud Eesti põllumajanduse ja maaelu edendamisesse, eelkõige piimanduse moderniseerimisse ja majandusliku ühistegevuse arendamisesse. „Vahur Tõnissoo on tublisti arendanud koostööd Eesti Maaülikooliga, viimasel ajal peamiselt majandus- ja sotsiaalinstituudiga ühistegevuse pikaajalise teadmussiirde programmi elluviimisel. Samuti on ta püüdnud leida lahendusi EMÜ loomakasvatuse eriala jätkusuutlikkuse tagamiseks. Kohtumistel ülikooli juhtkonnaga on ta rõhutanud loomakasvatuserialade tugevdamise vajadust, et hoida tänaseid saavutusi,“ rääkis Õunapuu ja täiendas, et Vahur Tõnissoo sõnul on meie piimandus küll maailma tipptasemel, aga seda tuleb veelgi edasi arendada. „Tänu tema aktiivsele tegutsemisele toetas Maxima Eesti ülikooli Joosep Tootsi fondi rohkem kui 10000 euroga piimafondi loomisel.“

Aasta vilistlased ja vilistlaskogu liikmed
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Mait Klaassen: meil on põhjust tunda uhkust oma kooli üle

Professor Poul Hyttel sai maaülikooli audoktoriks

Jaan Õunapuu tunnustas ka seda, et Vahur Tõnissoo on teinud ettepaneku viia läbi ühine teavituskampaania ülikooli ja põllumeeste koostöös põllumajanduserialade populariseerimiseks.

EPKK juhatuse liige Vahur Tõnissoo oli tunnustust vastu võttes rõõmus ja tänulik koolile, millega teda seob pikk ajalugu, ka tema vanemad on siinsamas õppinud. Olles aktiivselt levitanud sõnumit „Koos töötamisest koostööni“ soovis sedasama vastne vilistlane ka akadeemilisel aktusel viibijatele. Ta tänas koolipere, oma koduseid ning soovis kõigi ellu rohkem õnne ja armastust.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960