Autor: Meelika Sander-Sõrmus • 11. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tulekul uus põllumajandusmess – EPA2019

Tulekul uus põllumajandusmess – EPA2019
Foto: EPA2019
Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda korraldab selle aasta sügisel Tartus esimest korda Eesti Põllumajanduse Aastanäituse EPA2019.

31. oktoobrist kuni 1. novembrini 2019 Eesti Rahva Muuseumi avaratel sise- ja välipindadel toimuv biomajanduse valdkonna suursündmus toob kaheks päevaks Tartusse kokku sektori tipptegijad.

„Sügisese aastanäituse ellu kutsumisel oleme lähtunud oma liikmete ettepanekutest ja soovidest. Pärast saagi koristamist ja muude sügistööde lõpetamist algab üsna pea valmistumine uueks hooajaks, mistõttu on just hilissügis sobilik aeg ka aastanäituse korraldamiseks,“ tutvustas messi ideed Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja juhatuse esimees Roomet Sõrmus.

Sõrmuse sõnul planeeritakse sügis-talvel põllumajandusettevõtete investeeringuid ja erinevate tootmissisendite ostmist – aastanäitus pakub hea võimaluse turuolukorrast ülevaate saamiseks, koostööpartneritega kohtumiseks ja kokkulepete sõlmimiseks.

EPA2019 on Eesti Rahva Muuseumi inspireerivas ja kvaliteetses keskkonnas toimuv uue põlvkonna väljanäitus, mis ühendab endas eelkõige ärikülastajale suunatud messi, kõrgel tasemel seminariprogrammi ja meeleoluka lõikuspeo. EPA2019 keskmes on ettevõtja ja tema vajadused – see on ettevõtjatele suunatud sündmus, mis pakub valdkonna professionaalidele platvormi omavahelisteks kohtumisteks ja mõttevahetusteks.

Eesti Rahva Muuseum on suurepärane koht sellise sündmuse korraldamiseks – lisaks näitusepindadele on meie kasutada arvukalt erineva suurusega kvaliteetseid seminariruume, mis võimaldavad külastajatele erinevatest valdkondadest pakkuda ka sisukat seminariprogrammi. Töötubade ja seminaride korraldamisel kasutame ära oma senise pikaajalise kogemuse ja koostöövõrgustiku, et pakkuda osalejatele kasulikku ja huvitavat programmi.

Sündmuse esimese päeva võtab kokku traditsiooniline lõikuspidu, mis annab kõikidele osalejatele võimaluse vabas õhkkonnas hooaja kokku võtmiseks, tublide tegijate tunnustamiseks ning lihtsalt heas seltskonnas maitsva eesti toidu ja mõnusa muusika nautimiseks.

Aastanäitus toob kokku Eesti põllumajandussektori otsustajad ja põllumeeste kõige olulisemad koostööpartnerid. Kahe päeva jooksul tutvustatakse põllu- ja biomajanduse trende, uuendusi ning innovaatilisi tehnoloogiaid, mis aitavad ettevõtetel paremini majandada ja leida lahendusi kõige keerulisematele igapäevastele väljakutsetele.

EPA2019 eksponentide ja külastajate hulgast leiab ettevõtjad biomajandusega seotud erinevatest valdkondadest: põllumajandus, toidutööstus, söödad ja söödalisandid, väetised ja taimekaitse, digitehnoloogia, põllumajandustehnika ja -masinad, loomakasvatustehnoloogia, veterinaaria, bioenergeetika, metsandus, aiandus, finantseerimine jne.

EPA2019 sünni juures on olnud Eesti juhtivad põllumehed ja põllumajandussektorile teenuseid pakkuvad ettevõtjad. Sündmuse ettevalmistamiseks on töögrupp koos käinud juba umbes aasta aega. Selle suursündmuse loovad sektoris tegutsevad ettevõtjad ise vastavalt oma vajadustele ja ootustele. Näitusega soovime pakkuda ka oma liikmesettevõtetele platvormi koostöö arendamiseks ja omavaheliseks suhtlemiseks.

Näitusele registreerimine algas detsembris vahetult enne jõule ja mõistagi jääb aktiivsem registreerimisperiood tänavusse aastasse. Siiski on juba paljud põllumajandus- ja sidusvaldkondade ettevõtted huvi uue messi vastu üles näidanud. Esimesed näitusega liitunud ettevõtted on põllumajandussektoris tuntud tegijad nagu näiteks farmiseadmeid pakkuv ettevõte Linery AS, põllumajandustehnika ettevõte A. Tammel AS ja väetisetootja Anfisco Factory OÜ jt.

Messi meediapartneriks on Äripäeva teemaveeb Põllumajandus.ee.

Rohkem infot sündmuse kohta leiab kodulehelt www.epamess.ee ja sotsiaalmeedias www.facebook.com/epamess/.

Näitusel osalemiseks palume ühendust võtta EPA2019 projektijuhi Epp Sultsmanniga, tel 6009334, [email protected].

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960