Autor: Põllumajandus.ee • 28. oktoober 2019

Tormi tõttu on üle Eesti puud sõiduteedel, Päästeamet soovitab võimalusel vältida autodega liikumist

Tänane torm on terves Eestis teedele murdnud hulgaliselt puid ja muutnud teed läbimatuks. Samuti esineb juba praegu paljudes majapidamistes elektrikatkestusi, elektrita piirkondi võib lisanduda.
Tormimurd Lõuna-Eestis.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Riigi Ilmateenistus on Saare, Pärnu, Viljandi, Valga, Tartu, Põlva ja Võru maakondadele andnud II astme tormihoiatuse ja Järva ja Jõgeva maakondadele I astme tormihoiatuse. Põhja- ja Ida-Eesti maakondadele tormihoiatust antud ei ole, kuid ettevaatlik tasub ka seal olla ja käituda vastavalt olukorrale.

Viimase paari tunni jooksul on päästemeeskonnad üle Eesti olnud hõivatud sõiduteede vabastamisega, Lõuna-Eestis vajas üheaegselt teedelt eemaldamist üle saja puu. Teed vabastatakse esimesel võimalusel, kuid ebamugavuste ja ohu vältimiseks soovitab Päästeamet inimestel võimalusel tormipiirkonnas liiklemist vältida.

Päästeameti soovitused tormi korral liiklemiseks:

•ÄRA SÕIDA AUTOGA. Kui sõit on vältimatu, tangi auto ning võta kaasa laetud mobiiltelefon.

•Sõidukit juhtides vali sobiv kiirus. Arvesta, et teele võib takistusi kukkuda.

•Tugeva vihma korral peata sõiduk teeserval ning lülita sisse ohutuled. Ohutuled lülita sisse ka siis, kui teele langenud puu takistab edasi liiklumist – nii oled teistele liiklejatele märgatav ja vähendad raske õnnetuse juhtumise riski.

Ka on tormi tõttu Elektrilevi andmetel 20 000 majapidamist elektrita ja prognoositakse, et elektrita majapidamiste arv tõuseb.

Päästeameti soovitused elektrikatkestuseks valmistumisel:

•Lae täis mobiiltelefonide akud ja akupangad.

•Varu patareisid taskulampide jaoks.

•Varu joogivett ja toitu, mida on võimalik ilma elektriliste vahenditeta valmistada.

Ajakohased hoiatused on leitavad SIIT.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960