Autorid: Meelika Sander-Sõrmus, Põllumajandus.ee • 11. november 2019

Vaata, kes esinevad tänavusel Põllumajanduse Äriplaani konverentsil

Selle aasta tippsündmus, konverents „Põllumajanduse Äriplaan 2020“, toob taas lavale ettevõtjad, kes räägivad oma nägemusest sektori tulevikust, peamistest murekohtadest ning oma ettevõtte põhjal järgmise aasta plaanidest. Tule kuulama mida on ettevõtjail ettevõtjaile öelda!
Põllumajanduse Äriplaan toob Tartusse kokku sektori tippettevõtjad.
Foto: Meelika Sander-Sõrmus

Äripäeva teemaveebi www.pollumajandus.ee korraldatud konverents „Põllumajanduse Äriplaan 2020“ toimub 26. novembril 2019 V SPA HOTEL konverentsikeskuses (Riia mnt. 2 Tartu).

Tõotab tulla ülihuvitav päev! Majandusprognoosi sektorile annab Swedbanki põllumajandussektori juht Brit Padjus. Teraviljakasvatuse arengusuunad toob kuulajateni põllumeeste ühistu KEVILI nõukogu esimees, Crocus OÜ juhatuse liige Andres Oopkaup. Iluaiandusest, läbi valusa kogemuse, räägib Nurmiko ASi juhatuse liige Jaak Ungerson. Kuidas kasvab kodumaine puuvili – sellest tuleb rääkima Halika Õunatalu OÜ juhatuse liige Lauri Kasvand. Ülevaate sea-, veise- ja linnukasvatuse teemadel teeb Rakvere Farmid ASi juhatuse liige, algtootmisdirektor Kaupo Ojavee. Piimakarjakasvatuse teemadel saab sõna just uue farmi avanud Nopri Talumeierei OÜ juhatuse liige Tiit Niilo.

Traditsiooniliselt toimub konverentsil Äripäeva Põllumajandustootjate TOPi võitjate autasustamine. Auhinnad TOPi esikolmikule annab üle Ilja Fenenko ärinõustamisettevõttest KPMG.

Esmakordselt on meil konverentsikavas kolm omapärast sektorit, kelle tegemistest enne ei ole räägitud. Esimene neist on kitsekasvatus. Selle äri omapärad toovad kuulajateni Euroopa moodsaima kitsefarmi, Andri-Peedo Talu OÜ juhatuse liikmed - perenaine Linda Pajo ja peremees Kermo Rannamäe.

Teisena räägime valgutootmisest ehk putukate kasvatamisest söögiks. Nimelt on BugBox OÜ alustanud Eestis söödavate putukate kasvatust. „Putukatööstust nähakse ühe lahendusena üha kasvavale toidupuuduse ja kliimasoojenemise globaalsele probleemile. Hetkel on putukate inimtoiduks kasutamisel veel mitmeid piiranguid, kuid tehnoloogia ja putukajahu sisaldavate toodete arendus käib täie hooga ning rahvusvahelises koostöös on põhimõtted välja töötamisel. Varsti avaneb putukatoidu turg ka Eestis,“ annab oma ettekande sisust aimu Eesti Putukatööstuse Liidu eestvedaja, BugBox OÜ juhatuse liige Erlend Sild.

Kolmas uus sektor on vesiviljelus - tänavu on konverentsil teemaks vetikad ja karbid. Est-Agar AS on alates 2013. aastast testinud vetikate kasvatamise tehnoloogilisi lahendusi, et leida meie oludesse sobivaim ning kuluefektiivseim variant. Nüüd on Est-Agaril plaanis rajada Läänemerre Hiiumaa mereplaneeringualale vetika- ja karbikasvandus. Mis seisus selle kõigega ollakse, sellest tuleb räägib meie konverentsil Est-Agar ASi juhatuse liige Urmas Pau.

"Peamised põhjused vetikate kasvatamiseks on loodusliku ressursi piiratus, selle kontrollimatu muutumise võimalus ning kasvatamisel tootmise sisendiks vetikamassi puhtuse saavutamine. Rannakarpide püüdmine on uus, perspektiivikas ning arenev vesiviljeluse haru Läänemeres. Karbid on tooraineks toiduainetööstusele ning looma- ja linnusööda tootmisele, lisaks on karpidest võimalik toota väetisi. Mõlemad tegevused on positiivse mõjuga Läänemere toitainetest puhastamisele, eriti suures osas mõjutab seda just karpide püüdmine," selgitab Pau taustaks.

Konverentsipäeva võtab kokku Aasta põllumees 2019, Voore Farm OÜ juht Indrek Klammer. Konverentsipäeva veab 2019. aasta Euroopa noor ettevõtja ja toidu tootmist digitaliseeriva eAgronomi asutaja ja juht Robin Saluoks.

PANE TÄHELE!

Lisainfot konverentsi "Põllumajanduse Äriplaan 2020" kohta leiad SIIT.

Konverentsi soodushind on kuni 19. novembrini registreerudes 169 eurot (km-ga 202,8 €). Konverentsi tavahind on 269 eurot (km-ga 322,8 €).

Konverentsile saad registreeruda SIIN või saada oma osalemissoov meilile: [email protected] (osaleja nimi, ettevõte, e-post, aadress).

Täname konverentsi toetajaid:

Täname konverentsi toetajaid!
Foto: Meelika Sander-Sõrmus
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960