Autor: Põllumajandus.ee • 23. märts 2020

Väeta targalt, täpselt ja kokkuhoidlikult!

Kas tead, mida talv sinu muldadega tegi? Kui palju on sinu põllumullas lämmastikku, fosforit, kaaliumi, väävlit, magneesiumi ja mikroelemente? Yara pakub taimekasvatajatele võimalust kontrollida mulla toitainete sisaldust oma põldudel uue hooaja alguses.
Kas tead, mida talv sinu muldadega tegi? Kui palju on sinu põllumullas lämmastikku, fosforit, kaaliumi, väävlit, magneesiumi ja mikroelemente?
Foto: YARA

Yara Megalab toimetab analüüside tulemused sinuni 4-5 tööpäevaga, mis tähendab, et praegu tehtud mullaanalüüsidele tuginedes on võimalik kevadise NPK väetamisega veel toitaineid juurde lisada või hoopiski hoiduda üleliigsetest kuludest.

Koostöös Baltic Agro AS ja KEVILI PÜ-ga pakume kõikidele taimekasvatajatele operatiivset mullaanalüüside saatmist veel kohe startiva hooaja alguses. Toimeta mullaproovid (150-200 g põllu kohta) hiljemalt 30. märtsi hommikul kell 9:00 KEVILI või Baltic Agro üksusesse, pärast mida saadetakse need teele ning vastused saabuvad 4-5 tööpäeva jooksul.

PAKKUMINE

Kõigil, kes on soetanud 2020. hooajaks YaraMila või YaraBela tooteid (v.a YaraBela EXTRAN), on võimalus saata mullaproove TASUTA põhimõttel 1 väetisekoorem (24-25 tonni) = 3 mullaanalüüsi.

Mullaproovide analüüs on saadaval ka kõigile teistele taimekasvatajale hinnapunktiga 30 € proovi kohta. Täpsemat infot küsi oma koostööpartneri piirkonnaesindaja käest.

Analüüsi tulemuste täpsus ning sellest tulenevate nõuannete usaldusväärsus sõltub suuresti kõige esimesest sammust - proovide kogumisest. Seetõttu soovitame kindlasti eelnevalt läbi lugeda mullaproovide võtmise juhendi, mille leiate Yara koduleheküljelt.

NB! Seoses maailmas hetkel valitseva äreva ajaga, oleme valmis kohanema sellest tulenevate muutustega. Samuti jälgivad nii Yara kui kõik koostööpartnerid kehtestatud regulatsioone ja ohutusnõudeid. Seega soovitame hoida silma peal kuupäevadel ja suhelda proovide kohaletoimetamise osas KEVILI ja Baltic Agro esindajatega.

Põllumajandustootjad kuuluvad kindlasti praeguse aja kangelaste sekka, kes hoolitsevad maailma toiduvarude eest. Tärkavat loodust ei ole võimalik pausi peale panna ning loomi hoolitsuseta jätta. Toimetagem aga kõik ohutult ning ennast ja oma ligimesi hoides!

Vaata ka Yara Megalabi tutvustavat videot SIIT ning tutvu Yara Megalab teenuse ning käimasolevate kampaaniatega www.yara.ee.

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960