Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 7. veebruar 2022

Savekate OÜ rajab ehitusliku rätsepatööna ka põllumajandusehitisi

Projekteerimis- ja ehitustegevust pakkuv Savekate OÜ on betoontööde alal vaieldamatult Eesti üks parimaid. Hetkel on nende teenustest kõige populaarsemad betoonpõrandate projektlahendused koos teostusega, kusjuures aastas teeb ettevõte ligi 100 000 m2 betoonpõrandaid. Ettevõte on üks väheseid Eestis, kes pakub tellijale terviklahendust kiudarmeeritud põrandate alal.

„Tegeleme peamiselt põllumajandusehitiste, monoliitbetoontarindite, betoonpõrandate, lao- ja tootmishoonete projekteerimise ja ehitusega. Meie sihtgrupiks on arendajad, peatöövõtjad ning põllumajandusettevõtted, kes peavad oluliseks kvaliteetset ehitusteenust,” ütleb ettevõtte tegevjuht Tambet Tasuja. „Oleme kaasanud turul oldud aja jooksul meeskonda erineva hariduse ja teadmusega inimesi, kes koos ettevõtte arenguga on kasvanud oma ala professionaalideks. Meie eesmärk on olla uuenduslik ja kohanemisvõimeline.”

Savekate sai alguse ligi 30 aastat tagasi, kuna 1990ndad olid Eestis majanduse avanemise aastad ja ettevõtjana alustamine oli üsna lihtne valik. Kuna ettevõtte ellu kutsunud sõpruskond oli värske ehitusinseneri haridusega, siis oli ehitusvaldkond loomulik valik. Alustati tühjalt lehelt, proovides algul kätt nii katuste ehitamise, põrandakatete paigaldamise kui ka üldehitusega, jõudes pärast katsetusperioodi betoonitööde valdkonda, kus toimetatakse senini.

Tambet Tasuja, Savekate OÜ tegevjuht
Meie peamine erinevus „puhtavereliste“ peatöövõtjatega on see, et teostame enda spetsialistidega hoone elukaarest suurema osa, milleks on hoone raudbetoonist konstruktiivsed ehitustööd ja betoonpõrandad.

Savekate tugevus on terviklahenduste pakkumine, mis hõlmab endas varajast planeerimisfaasi kuni ehitusobjekti valmimiseni. „Püüame aru saada tellija vajadustest ja lähteandmetest, et pakkuda just sellist toodet ja teenust, mida ta tõesti vajab ning mis tema ootused täidab. Selles valguses võib öelda, et oleme justkui ehituslikud rätsepad, kellel on tellijaga usaldusväärne partnerlussuhe,” sõnab Tasuja. „Meie peamine erinevus „puhtavereliste“ peatöövõtjatega on see, et teostame enda spetsialistidega hoone elukaarest suurema osa, milleks on hoone raudbetoonist konstruktiivsed ehitustööd ja betoonpõrandad.” Savekate on teinud mitmeid silohoidlaid, puistehalle, lägahoidlaid ja veel palju teisi põllumajandusehitisi.

Savekate äripõhimõtteks on Tasuja sõnul pakkuda seda, mida osatakse ja teha seda suurepäraselt. „Tänu aastatega kogunenud kogemustepagasile saame julgelt öelda, et tunneme ennast põllumajandussektoris hästi. Meile meeldib, mida teeme,” kõneleb ta. „Tellijad väärtustavad meie kogemust ja uuendusmeelsust ning üha enam oleme protsessis kaasatud juba planeerimis- ja projekteerimisfaasis. Ja see on väga hea, sest mida varem oleme protsessis, seda parem ka lõpptulemus.”

Savekate on teinud mitmeid silohoidlaid, puistehalle, lägahoidlaid ja veel palju teisi põllumajandusehitisi. Vaata näiteid siit galeriist.

Ettevõttes töötab ligi 50 inimest, kelle igapäevast motivatsiooni hoiavad üleval ennekõike ehituslikud väljakutsed. „See on see, mis meie silmad särama paneb,” ütleb Tasuja. „Meie töötajad on enda tegemistes pühendunud, paindlikud, usaldusväärsed ning innovatiivsed. Ja oleme alati valmis kaasama oma meeskonda uusi teotahtelisi spetsialiste, kes aitaksid lisada lisandväärtust. Määraval kohal on tähtis elukestev õpe, sest ka spetsialistid vajavad täiendust, et püsida tasemel.”

Savekate juhtkond peab inimeste pideva koolitamise ja arendamise kõrval väga oluliseks ka tehnikapargi perioodilist täiendamist ja uuendamist. 1994. aastal loodud Savekate on paindlik nii äri- kui ka eluhoonete ehitusel ning leiab nutikaid täislahendusi tööstus-, põllumajandus- ja logistikasektoris.

OÜ Savekate kuulub Rand & Tuulberg Gruppi.

Vaata ka www.savekate.ee ja www.facebook.com/savekate

Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Põllumajanduse uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Meelika Sander-SõrmusPõllumajandus.ee juhtTel: 555 33 789
Jaanus SarapuuReklaami projektijuhtTel: 5166 960